Фахівці зі щелепно-лицевої хірургії НМУ взяли участь у міжнародному форумі в Чехії

09.05.2024

Нещодавно у Празі відбувся міжнародний форум щелепно-лицевих хірургів «Face Ahead 2024», організований AO Foundation під егідою Міжнародної асоціації ЩЛХ. У заході взяли участь та представили інформативні доповіді співробітники кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Для фахівців з-понад 50 країн світу форум став потужною платформою для обговорення сучасних наукових тенденцій, налагодження професійних контактів, формування мультицентрових дослідницьких груп та обговорення дискусійних питань ЩЛХ. Основна тема заходу – розгляд питань травматології у щелепно-лицевій ділянці, ортогнатії, краніофаціональній хірургії, естетичній, мікрохірургії.

У міжнародному форумі взяли участь завідувач кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій, професор Андрій Копчак, професор Юрій Чепурний, асистенти Тетяна Павличук та Давид Кеян. Фахівці НМУ представили дві доповіді присвячені вторинній реконструкції вилицевого комплексу та орбіти у пацієнтів з мінно-вибуховими пораненнями та ендоскопії скронево-нижньощелепного суглоба пацієнтів після переломів голівки виросткового відростка нижньої щелепи.

Учасники форуму, окрім практичних і теоретичних проблем щелепно-лицевої хірургії, розглянули низку медико-соціальних тем, зокрема щодо підготовки щелепно-лицевих хірургів у сучасних реаліях, дослідження гендерних особливостей професійного розвитку в щелепно-лицевій хірургії, проблеми професійного вигорання та шляхи його уникнення у даній сфері.

Фахівці кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій ІПО НМУ імені О.О. Богомольця провели перемовини з колегами з університету м. Гельсінкі та ініціювали спільний навчально-освітній проєкт для інтернів і слухачів курсу спеціалізації зі щелепно-лицевої хірургії. Також досягнуто домовленостей щодо співпраці з лікарями військового госпіталю м. Бухарест (Румунія).

Нагадаємо, що 11 травня відбудеться День відкритих дверей кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця. Учасники заходу дізнаються, як спростити шлях пошуку себе в інтернатурі, про юридичні аспекти навчання та реалізації здібностей в хірургічній стоматології та щелепно-лицевій хірургії.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри щелепно-лицевої хірургії

та сучасних стоматологічних технологій ІПО