Розпочав роботу перший англомовний науковий гурток з анестезіології та інтенсивної терапії

03.10.2023

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця вперше відбулася зустріч учасників англомовного наукового гуртка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти. Виключно англійською мовою обговорювалися питання внутрішньовенної анестезії та засобів для анестезії. Вивчення медичної англійської відкриває нові горизонти у практичній і дослідницькій діяльності фахівців охорони здоров’я всіх спеціальностей. Це дає можливість активно взаємодіяти зі всесвітньою медичною спільнотою.

Організували роботу англомовного гуртка викладачі кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти, а провів захід доцент кафедри Максим Пилипенко.

У жовтні заплановані наступні засідання англомовного наукового гуртка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти НМУ, які відбудуться у морфологічному корпусі Університету.

17 жовтня, 18:00, аудиторія № 201, тема (практична): «Забезпечення прохідності дихальних шляхів». Спікером заходу виступить аспірантка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ІПО Наталія Семенко.

25 жовтня, 18.00, аудиторія № 201, тема: «Безпека пацієнта в операційній». Спікером заходу виступить доцентка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ІПО Катерина Бєлка.

Варто відзначити, що серед великої кількості стимулів для поліпшення навичок з медичної англійської – можливість стажуватися у більшості країн світу та підвищувати рівень своєї кваліфікації. Актуальна інформація часто оприлюднюється саме англійською мовою. Важливою є спроможність створення інформаційних матеріалів мовою міжнародного спілкування. Це й можливість прийому іноземних пацієнтів при роботі в українських клініках та потреба в опануванні медичного обладнання, інтерфейс якого підтримує англійську. І це далеко не повний перелік викликів, з якими може зіштовхнутися лікар у своїй професійній діяльності. Тож, підтримуючи відповідний рівень володіння англійською, фахівець в рази підвищує свою компетентність.

Додаткова інформація за телефоном: +38 (050) 413-29-69 (Олена Хоменко).

За інформацією кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ІПО