Роз’яснення Адміністрації НМУ щодо відсутності опалення та гарячого водопостачання у гуртожитках №3, №4, №5, №6

16.11.2022

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця відповідально ставиться до своїх зобов’язань перед студентами із забезпечення їх комфортними та безпечними умовами навчання та проживання у гуртожитках. 09 лютого 2022 року ми уклали договір про постачання теплоенергії з Державним підприємством «Виробниче об’єднання «Київприлад». Дане державне підприємство – єдиний постачальник теплоенергії, доступний для забезпечення теплом гуртожитків НМУ №3, №4, №5 та №6 через специфіку теплових комунікацій в будівлях.

Ситуація із відсутністю тепла у зазначених гуртожитках склалася через невиконання постачальником ДП «Виробниче об’єднання «Київприлад» своїх зобов’язань, не дивлячись на те, що Університет зі своєї сторони належним чином виконує зобов’язання передбачені Договором та вчасно здійснює оплату за надані послуги.

Вирішення даної проблеми гостро стоїть перед Адміністрацією Університету. Щоби прискорити відновлення подачі теплоенергії до гуртожитків на вул. Полковника Шутова, наші юристи подали 2 претензії. Першу – безпосередньо до постачальника – Державного підприємства «Виробничого об’єднання «Київприлад», другу – до Державного космічного агентства України, яке є засновником підприємства «Київприлад».

До офіційних листів також прикріпили клопотання від Первинної профспілкової організації студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця щодо відсутності опалення та гарячого водопостачання, які найбільше страждають від бездіяльності обслуговуючої компанії. І спільно з нашими студентами ми готові продовжувати тиск на державне підприємство, яке не в змозі виконати умови договору.

Окрім того, ми звернулися до Кабінету Міністрів України із проханням вплинути на ситуацію та скоординувати роботу Державного космічного агентства України, щодо виконання своїх зобов’язань Державним підприємством «Виробниче об’єднання «Київприлад» за Договором про постачання теплової енергії № 22/118 від 09 лютого 2022 р.

На жаль, подача теплової енергії до гуртожитків не залежить напряму від Університету. За наявною інформацією, така ситуація склалася через проблеми у відносинах двох державних підприємств: «Київприлад» і «Київгаз».

Ми використовуємо всі можливі важелі впливу, щоб прискорити виконання постачальником своїх зобов’язань перед НМУ та відновити подачу теплоенергії та гарячої води до гуртожитків.

Інформацію щодо подальших дій у даному напрямку повідомлено на офіційний ресурсах НМУ.

 

Адміністрація НМУ