РОБОТА СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ У ВОЄННИЙ ЧАС

07.05.2022

24 лютого відбувся напад російського агресора на Україну і життя усіх українців розділилось на «до» і «після». Відтоді кожний включився у боротьбу проти загарбника. Студенти і співробітники стоматологічного факультету в міру своїх сил та можливостей долучились до трудових і бойових буднів війни.

Понад сто студентів факультету включились у роботу різноманітних волонтерських організацій, допомагаючи військовим, Територіальній обороні, внутрішнім переселенцям, жителям прифронтових районів. Варто відзначити студентів-мешканців гуртожитку №2, яким довелось взяти на себе левову частку роботи з підготовки приміщень гуртожитку до їхнього використання за потребами військового часу, допомоги евакуйованим громадянам тощо. Студенти старших курсів продовжили медичну практику, працюючи, зокрема медсестрами в лікарнях, госпіталях, а також у стоматологічних клініках різних міст України.

Студенти-кияни долучилися до роботи у Стоматологічному медичному центрі – сортуванні гуманітарної допомоги, прибиранні території тощо. Шестеро студентів вступили до лав Територіальної оборони Києва та інших міст.

Викладачі факультету активно долучилися до волонтерського руху. Співробітники профільних кафедр факультету, використовуючи контакти з колегами за кордоном, своїми силами організовували надання гуманітарної допомоги медичним закладам Києва.

Чимало з них продовжили лікувальну роботу в Стоматологічному медичному центрі НМУ імені О.О.Богомольця, надаючи стоматологічну допомогу військовим, бійцям Територіальної оборони, а також невідкладну стоматологічну допомогу.

Роботу СМЦ було чітко організовано і забезпечено усім необхідним завдяки постійній увазі і підтримці адміністрації НМУ. Співробітники, хто змушений був виїхати, надавали лікувальну допомогу на місцях, долучались до роботи місцевих закладів охорони здоров’я.

Викладачі кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії вели прийом як у СМЦ, так і в Університетській клініці.

Співробітники кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку, кафедри хірургії стоматологічного факультету протягом тривалого часу цілодобово знаходились на своїх клінічних базах, надаючи хірургічну допомогу пораненим і хворим.

Працівники факультету долучились до медичної служби Територіальної оборони Києва і області. Співробітники деканату працювали на своєму робочому місці, постійно підтримуючи зв’язок з усіма студентами та викладачами факультету.

Але головне – безперебійно тривав навчальний процес. І студенти, і викладачі працювали і працюють практично без вихідних, у синхронному і асинхронному дистанційному режимі, адже основне призначення Університету – готувати медичні кадри, що набуває особливого значення у воєнний час.

 

Разом – до Перемоги!

 

Деканат стоматологічного факультету