РОБОТА КАФЕДРИ КЛІНІЧНОЇ ІМУНОЛОГІЇ ТА АЛЕРГОЛОГІЇ З СЕКЦІЄЮ МЕДИЧНОЇ ГЕНЕТИКИ ПІД ЧАС ВІЙНИ

07.05.2022

З перших днів війни з рашистськими окупантами кафедра імунології та алергології з секцією медичної генетики під керівництвом і за участю завідувача кафедри, професора А.І. Курченка активно допомагала районній лікарні міста Бровари, куди доставлялися ліки, перев’язувальні та дезінфікуючі матеріали, предмети гігієни, вода, продукти харчування тощо.

Протягом активної фази бойових дій на броварському напрямку Андрій Ігорович за підтримки і допомоги адміністрації НМУ організував два медичних пункти, які надавали лікарську допомогу військовим частинам, бійцям Територіальної оборони та мирному населенню району.

Один з таких пунктів, що знаходився безпосередньо на лінії бойового зіткнення, очолював особисто він.

З початку війни кафедра активно включилася у волонтерську роботу з допомоги містам і селам України, зокрема нещодавно до міста-героя Охтирки Сумської області було направлено ліки. Подяку кафедрі та її керівникові, професорові А.І. Курченку за надану допомогу висловив на своїй сторінці у FB мер Охтирки Павло Кузьменко.

Професор А.І.Курченко також зазначив, що, попри складні воєнні часи,  викладачі кафедри продовжуватимуть навчання студентів та робитимуть все можливе задля наближення нашої перемоги!

 

Прес-центр