Робоча поїздка завідувача кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики, професора А.І. Курченко в спеціалізовані медичні центри КНР

21.01.2019

У рамках міжурядового договору між Україною та Китайською Народною Республікою, на персональне запрошення і за активного сприяння компанії БоЖунь груп відбулася робоча поїздка в КНР завідувача кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики, професора А.І. Курченко.

Компанія БоЖунь груп входить до десятки найбільших компаній Китаю, що спеціалізуються на наданні якісних медичних послуг в області дерматології, неврології, психіатрії, медичної реабілітації та ін. Володіючи величезною мережею спеціалізованих клінік по всій території КНР і за її межами, зокрема, в Південно-східній Азії, компанія активно запрошує до співпраці авторитетних професорів і консультантів в галузі традиційної китайської медицини з університетських клінік КНР, а також відомих західних вчених і фахівців з Європи, США, Австралії та Нової Зеландії.

Метою відвідування спеціалізованих клінік компанії БоЖунь в 8 провінціях КНР було читання циклу лекцій з актуальних питань генетичних основ і сучасних поглядів на патогенез, діагностику та терапію імунозалежних захворювань шкіри.

У процесі відвідування клінік компанії було проведено велику кількість спільних консультацій хворих, а також консиліумів з медичним персоналом з актуальних питань застосування сучасних молекулярно-біологічних методів діагностики імунозалежних захворювань, обговорення результатів лікування пацієнтів із застосуванням місцевих і системних методів імуносупресії, регенеративної і фізіотерапії в різних комбінаціях західної і традиційної китайської медицини.

Під час робочої поїздки було підписано договір про наукову та консультативну співпрацю з дослідним інститутом Профілактики та Терапії місто Гуанчжоу (провінція Гуандун) та обговорювалася можливість залучення до планування і реалізації спільних наукових проектів фахівців з академічних центрів та університетів України, що володіють спеціальними знаннями в галузі сучасної медичної науки та біотехнології.