Ректор Юрій Кучин на Конференції трудового колективу прозвітував про підсумки роботи НМУ у 2022 році

24.02.2023

23 лютого відбулися два важливих заходи: Конференція трудового колективу та засідання Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Конференція трудового колективу

23 лютого відбулися перші збори новообраного складу Конференції трудового колективу, адже в січні 2023 року завершилися повноваження делегатів, обраних у 2021 році.

Кількісний склад делегатів КТК відповідає вимогам Закону України «Про вищу освіту» та Статуту нашого Університету – загалом 382 особи, серед яких:

  • 287 науково-педагогічних працівника (75,2%),
  • 59 здобувачів вищої освіти (15,4%)
  • 36 співробітників інших категорій (9,4%).

Ректор НМУ, професор Юрій Кучин виступив із доповіддю про виконання умов контракту та підсумки виконання колективного договору за 2022 рік.

Основні меседжі: діяльність НМУ за 2022 рік та подяка колегам за стійкість, відповідальну громадянську позицію та справжню незламність у воєнний час.

Головні тези: завдяки єдності колективу та накопиченому досвіду дистанційної роботи під час пандемії Covid-19, Університет не припиняв освітнього процесу протягом усього повномасштабного вторгнення.

Голова первинної профспілкової організації співробітників, професорка Лілія Яременко виступила із звітом про роботу профспілки у 2022 році.

Також виступив голова профкому студентів Ярослав Заліпський із підведенням підсумків виконання колективного договору за 2022 рік, розповів про основні напрямки роботи та досягнення профкому студентів.

Делегати одноголосно проголосували за затвердження звітів і позитивну оцінку роботи ректора.

Засідання Вченої ради НМУ імені О.О.Богомольця

У засіданні взяли участь ректор НМУ Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, проректор з економічних питань Володимир Титикало, голова профспілки співробітників Лілія Яременко, члени Вченої ради.

На розгляд членів ради ряд організаційних питань винесла завідувачка відділу аспірантури та докторантури Катерина Гололобова.

Відтак, під час засідання затвердили висунення кандидатури завідувача кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини, професора Анатолія Гринзовського до складу членів Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій.

Також присвоїли почесні звання «Doctor honoris causa» (Почесного професора Університету) керівникам Західної клініки землі Брандербург (м. Постдам) генеральному директору клініки Гансу-Ульріху Шмідту та медичному директору клініки Томасу Ерлеру.

Затвердили надання рекомендації на вступ до докторантури керівнику Центру урології та онкоурології клінічної лікарні «Феофанія» ДУС Павлу Яковлеву за спеціальністю «Онкологія». Науковим консультантом докторської дисертації призначено завідувача кафедри онкології, професора Романа Верещако.

Члени Вченої ради затвердили рецензентів і структурний підрозділ для отримання висновку про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дослідження доцента Запорізького державного медичного університету Світлані Попко. Тема докторської дисертації – «Морфологічні особливості бронхів і легень морських свинок в нормі та після сенсибілізації овальбуміном».

Проголосували за надання рекомендацій до друку:

  • підручника «Preclinical conservative pediatric dentistry» (за ред. проф. Лариси Хоменко), монографії «Психічні розлади воєнного часу» (авторський колектив: проф. Олег Чабан, проф. Олена Хаустова, проф. Віталій Омелянович),
  • навчального посібника «Провідні шляхи нервової системи» (за ред. Ірини Дзевульської, Алли Синицької, Наталії Невмержицької)
  • навчального посібника «Основи догляду за дітьми. Техніка лікувальних процедур і маніпуляцій» (колектив авторів кафедри педіатрії №1: Валентина Березенко, Олександра Тяжка, Алла Антошкіна, Марина Васюкова, Лариса Казакова та ін.).

На завершення засідання члени ради погодили рекомендації кафедрі акушерства та гінекології №1 на проведення 24-25 травня 2023 року науково-практичної конференції «Динамічна зміна поглядів на питання акушерства та гінекології» та проведення 13 вересня 2024 року міжнародної науково-практичної конференції з нагоди 100-річчя кафедри урології КМІ та внесення їх до переліку заходів БПР Центру тестування МОЗ України.

 

Пресцентр НМУ