РЕКТОР Ю.Л. КУЧИН: “ЗА РІШЕННЯМ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА СТУДЕНТСЬКОГО АКТИВУ, БУДЕ ПРОВЕДЕНО СЛУЖБОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ ЩОДО ЕТИЧНИХ НОРМ ПОВЕДІНКИ ДОЦЕНТА КАФЕДРИ ПРОПЕДЕВТИКИ ВНУТРІШНІХ ХВОРОБ Л.А. ДІДКІВСЬКОЇ”

19.04.2022

Адміністрація Національного медичного університету імені О.О. Богомольця за результатами більш ніж двогодинної он-лайн зустрічі зі студентським активом, що відбулася 18 квітня 2022 року, починає службове розслідування щодо етичних норм поведінки викладача нашого ЗВО доцента кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб Л.А. Дідківської та можливих інших порушень законодавства України про освіту.

За рішенням адміністрації, на час проведення службового розслідування  створено спеціальну комісію, до складу якої увійдуть представники адміністрації НМУ, профспілки та студентського активу, а доцента Л.А. Дідківську відсторонено від виконання службових обов’язків. Паралельно із правоохоронними органами Комісія має встановити факти, викладені у заяві студентів, перевірити надані студентами матеріали, вислухати іншу сторону конфлікту та прийняти справедливе рішення згідно з чинним законодавством.

Адміністрація НМУ наголошує, що згідно з Конституцією України кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір. Це право людини є непорушним. Однак, не слід забувати, що право людини, гарантоване законодавством, закінчується там, де починають порушуватись законні права та свободи іншої людини.

Наголошуємо, що з 15 березня 2022 року в Кримінальному кодексі України діє нова редакція статті 111-1 Кримінального кодексу України, якою встановлено відповідальність за публічне заперечення збройної агресії проти України та пропаганду в закладах освіти.

Колектив Університету вважає неприйнятними будь-які прояви неповаги до української держави та до людей, що захищають її зі зброєю в руках і працюють на перемогу разом із народом України.

НМУ імені О.О. Богомольця є складовою держави Україна, сповідує українські та європейські цінності та пишається нашим патріотичним, професійним, високваліфікованим колективом, який є і завжди буде надійною медичною опорою для наших цивільних громадян та військових.

 

Ректор Ю.Л. Кучин