Ректор НМУ з робочим візитом відвідав потужне медичне об’єднання в Чикаго

17.04.2024

Ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Юрій Кучин спільно з керівництвом Національного інституту раку здійснили робочу поїздку до Чикаго (США). У межах візиту члени української делегації ознайомилися з досвідом роботи одного з найбільших медичних об’єднань у штаті Іллінойс – Медичну школу Фейнберга Північно-Західного університету (Northwestern University Feinberg School of Medicine). Отриманий досвід слугуватиме прикладом для реалізації спільного проєкту НМУ та Національного інституту раку в Україні.

«Northwestern Medicine» – це афілійовані, об’єднані в одну систему охорони здоров’я Чикаго: флагманська лікарня Northwestern Medicine, Північно-західний меморіальний шпиталь (NMH), жіноча лікарня «Prentice», онкологічний центр Lurie Cancer Center, реабілітаційна лікарня Marianjoy, лікарні Northwestern Medicine Woodstock, Northwestern Medicine McHenry Hospital, Northwestern Lake Forest, DuPage, що мають власну мережу відділень невідкладної допомоги, співпрацюють з місцевою дитячою лікарнею Ann & Robert H. Lurie та медичною лабораторією AbilityLab. Водночас усі ці лікувальні заклади є клінічними базами Медичної школи Фейнберга Північно-Західного університету («Northwestern University Feinberg School of Medicine.

До складу української делегації увійшли генеральна директорка Національного інститут раку Олена Єфіменко, заступниця генерального директора з організаційно-методичної роботи Олена Дерибон і заступник генерального директора з наукової роботи Андрій Лукашенко, а також ректор нашого Університету Юрій Кучин.

Основною метою візиту стало ознайомлення зі розгалуженою структурою та досвідом роботи об’єднання, детальне вивчення роботи діагностичних, лікувальних і хірургічних відділень, організація взаємодії між ними та роботою самої Медичної школи Фейнберга, досвід взаємодії між університетом та лікувальними закладами.

«Науковець у медичній галузі завжди має залишатися практикуючим лікарем, а практикуючий лікар повинен продовжувати навчальний процес упродовж всієї професійної кар’єри. Така формула буде ефективною як в організації освітнього процесу, так і в наданні якісної медичної допомоги пацієнтам. Разом із тим, міцним підґрунтям в реалізації нових потужних проєктів є вивчення світового досвіду наших колег», – відзначає ректор НМУ.

Так, отриманий досвід дозволить по-новому організувати навчальний процес студентів та інтернів у нашому Університеті, сприятиме підсиленню кадрового потенціалу у наданні онкологічної допомоги в контексті співпраці з Національним інститутом раку. Це означає й значне розширення клінічних баз НМУ, а також об’єднання лікувального, едукаційного та наукового потенціалу обох закладів.

Пресцентр НМУ