Ректор НМУ взяв участь у засіданні колегії МОЗ

10.11.2023

9 листопада відбулося засідання колегії Міністерства охорони здоров’я України, на якому обговорили питання епідемічної ситуації, підготовки медичних і фармацевтичних працівників, формування групи міжнародних експертів для створення єдиного регуляторного органу у фармацевтичному секторі, стану відновлення медичної інфраструктури. У засіданні взяв участь ректор Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, професор Юрій Кучин.

На відновленні медичних закладів України, які пошкоджено або зруйновано агресором, акцентував увагу присутніх міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він зазначив, що потреби у відновленні та розвитку медичної системи упродовж наступного десятиліття, включаючи будівництво та реконструкцію, оцінюються у 16,4 млрд доларів США. Нині МОЗ аналізує усі наявні проєкти з відновлення та відбудови, а також координує спрямування наявних ресурсів.

«Наша мета – забезпечити безперебійне надання необхідної медичної допомоги українцям та створити передумови для побудови сучасної якісної системи охорони здоров’я в Україні, в тому числі завдяки реалізації інфраструктурних проєктів», – наголосив очільник МОЗ.

НМУ імені О.О. Богомольця активно долучається до зазначених ініціатив Міністерства охорони здоров’я. Так нещодавно запрацював кол-центр Університетської клініки, відтепер, зателефонувавши за єдиними номерами, можна записатися на прийом до фахівця та отримати широкий спектр медичних послуг, на які має право кожен пацієнт. Адже наша Клініка поєднує стаціонар, консультативно-діагностичну поліклініку та Стоматологічний медичний центр, де допомогу надають лікарі найвищого рівня.

Також нещодавно на базі Університетської клініки обстежували орган зору всіх бажаючих. А на базі Стоматологічного медичного центру НМУ надають безкоштовну стоматологічну допомогу нашим захисникам. Над функціональним відновленням військових, а також цивільних співгромадян, які зазнали поранень внаслідок війни, працюють лікарі клінічних кафедр нашого Університету.

За понад 20 місяців повномасштабної війни вдалося суттєво адаптувати до викликів часу навчальну складову Університету. Реорганізовано медико-психологічний факультет у Навчально-науковий інститут психічного здоров’я, що сприятиме підготовці фахівців з медичної психології нової формації. Передбачено також збільшення обсягів підготовки реабілітологів. Також Університет отримав збільшену кількість ліцензій для післядипломної підготовки лікарів, нині відбувається процес оновлення відповідних освітніх програм.

Пресцентр НМУ