Ректор НМУ виступив на міжнародній конференції «Актуальні питання дитячої анестезіології та інтенсивної терапії»

21.12.2022

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» відбулася ХI науково-практична конференція за міжнародною участю «Актуальні питання дитячої анестезіології та інтенсивної терапії». На заході зі вступною промовою виступив ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професор Юрій Кучин. В рамках заходу ректор НМУ привітав дітей, які перебувають на лікуванні в закладі охорони здоров’я з прийдешніми святами, а директора Охматдиту Володимира Жовніра – з Днем народження.

ХІ конференція «Актуальні питання дитячої анестезіології та інтенсивної терапії», що проводиться у НДСЛ «Охматдит» третій рік поспіль. Традиційно цей захід відбувався у Буковелі, але спочатку через пандемію Covid-19, а цього року через військове вторгнення рф в Україну, українські анестезіологів збирається в Києві. Після вступної промови директора лікарні, професора Володимира Жовніра, учасників привітав ректор НМУ, професор Юрій Кучин.

«Лікарня «Охматдит» є не лише лідером і платформою для розвитку дитячої медицини в нашій державі, а й потужним освітнім центром. Це – приклад справжньої європейської клініки в Україні, де поєднується здобутки світової медичної практики з найсучаснішим обладнанням. Лікарня об’єднує кафедри та науковців різних закладів вищої освіти, що дозволяє не тільки студентам, а й лікарям протягом всього свого життя продовжувати опановувати найновіші навички, що існують в медицини. Приємно, що наш Університет має змогу тісно співпрацювати з закладом охорони здоров’я такого рівня», – зазначив професор Юрій Кучин під час вступної промови.

До офіційного початку конференції ректор НМУ поздоровив директора НДСЛ «Охматдит», професора Володимира Жовніра з Днем народження та побажав йому успіхів у роботі та мирного неба над головою.

Принагідно, Юрій Кучин взяв безпосередню участь у костюмованому привітанні з Новим роком дітей, які зараз знаходяться на лікуванні в Охматдиті. Аби порадувати дітей і запалити в їхніх серцях святковий настрій, ректор нашого Університету і завідувач кафедрою дитячої хірургії НМУ Анатолій Левицький переодягнулися в казкових героїв.

 

Пресцентр НМУ