РЕКТОР НМУ ПРИВІТАВ КОЛЕКТИВ ЦЕНТРУ ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ КИЄВА ІЗ 120-РІЧНИМ ЮВІЛЕЄМ

30.06.2022

30 червня ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професор Юрій Кучин привітав колектив КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва» із 120-річним ювілеєм. З 1902 року станція швидкої допомоги Києва пройшла непростий шлях розвитку та становлення і зараз є потужною медичною інституцією, що в умовах війни продовжує надавати допомогу цивільним і військовим.

«Зараз Центр є провідним медичним закладом України, який забезпечує екстрену медичну допомогу на догоспітальному етапі усьому багатомільйонному населенню столиці та частково області. Сьогодні медичні заклади України, зокрема і Центр, працюють в умовах широкомасштабної війни, яка для всіх медиків — серйозний виклик і випробування. Ми, практикуючі лікарі, добре розуміємо значення екстреної допомоги в умовах воєнного часу. Знаємо, що завдяки вашій оперативній, чіткій і злагодженій роботі у небезпечних умовах з початку війни врятовано тисячі українських військових і цивільних громадян. Переконаний, що українські медики з честю подолають непростий шлях для держави і всіх нас, будучи надійним тилом у наближенні перемоги!», — сказав Юрій Кучин. Він також побажав колегам здоров’я, благополуччя, витримки, сили духу і перемоги!

Колектив і директора Центру Наталію Стахову разом із ректором НМУ поздоровили голова профкому співробітників НМУ, професор Лілія Яременко та завідувач кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини, професор Анатолій Гринзовський. В урочистостях також взяли участь голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, голова Поважної Ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» Василь Князевич.

Під час відзначення 120-річчя КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва» 50 співробітників нагородили відзнаками Міністерства охорони здоров’я, Київської міської державної адміністрації та Департаменту охорони здоров’я.

 

Пресцентр