РЕКТОР НМУ ПРОЗВІТУВАВ НАГЛЯДОВІЙ РАДІ ПРО РОБОТУ УНІВЕРСИТЕТУ ПІД ЧАС ВІЙНИ

05.08.2022

4 серпня відбулося чергове засідання Наглядової ради Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, на якому ректор НМУ, професор Юрій Кучин прозвітував про роботу Університету з 24 лютого 2022 року. Під час засідання ухвалили робочі питання функціонування колегіального органу. Вперше за час широкомасштабної  війни в Україні засідання відбулося офлайн.

У засіданні наглядової ради взяли участь голова Наглядової ради НМУ, директор Інституту загальної та неорганічної хімії імені В.І. Вернадського НАН України, академік НАН України Василь Пехньо та її члени  – вчений-клініцист у галузі педіатрії, академік НАМН України Юрій Антипкін, віцепрезидент НАМН України, вчений у галузі оториноларингології, академік НАМН України, директор ДУ «Інститут оториноларингології імені О.С. Коломійченка НАМН України» Дмитро Заболотний, генеральний директор МЦ «Універсальна клініка «Оберіг» Віктор Рибчук, журналіст, громадський діяч, народний депутат України IV-V скликань Юрій Артеменко і український футболіст, тренер Віктор Мороз. У засіданні в онлайн-режимі взяли участь директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації МОН України Світлана Криштоф, директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка, Надзвичайний і Повноважний посол України Геннадій Надоленко і народна артистка України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Ольга Сумська.

У засіданні також взяли участь проректори НМУ імені О.О. Богомольця.

«Наш Університет працює з перших днів війни, надаючи медичну, психологічну та волонтерську допомогу військовим і цивільному населенню. Зокрема з початку широкомасштабного військового вторгнення в посиленому режимі працюють Стоматологічний центр та Університетська клініка. Після другого тижня ми відновили навчання для студентів. Нам вдалося завершити навчальний рік, не скоротивши навчальних годин. А на сьогодні ми повноцінно запустили вступну кампанію, адаптувавшись у нових реаліях», — розповів присутнім Юрій Кучин.

Ректор НМУ висловив жаль з приводу загибелі внаслідок бойових дій двох студентів НМУ. Ще один студент зазнав важкого поранення, він госпіталізований та очікує продовження лікування і реабілітації за кордоном.

Під час засідання ухвалили робочі питання функціонування Наглядової ради НМУ, намітили план та пріоритетні напрямки подальшої роботи.

 

Пресцентр