ПРОВЕДЕННЯ В НМУ імені О.О. БОГОМОЛЬЦЯ ТРЕНІНГУ ЗА УЧАСТЮ УПРАВЛІННЯ ООН З НАРКОТИКІВ ТА ЗЛОЧИННОСТІ

02.09.2021

Регіональний програмний офіс Управління ООН з наркотиків та злочинності у Східній Європі спільно з Навчально-науковим центром –Українським тренінговим центром сімейної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провели в період з 26 по 27 серпня 2021 року тренінг з оволодіння практичними навичками «Виявлення вживання психоактивних речовин та ведення пацієнтів під час вагітності».

За сприяння Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до тренінгу було залучено лікарів загальної практики-сімейної медицини, лікарі акушер-гінекологи із закладів охорони здоров’я м. Києва, а також викладачі НМУ імені О.О.Богомольця.

Під час тренінгу було надано теоретичні знання та опрацьовано практичні навички зі скринінгу вживання психоактивних речовин, проведення мотиваційного інтерв’ю та консультування, оцінки ознак залежності та перенаправлення пацієнтів у разі потреби для подальшого лікування. Слухачі оволоділи навичками застосування ефективних методик профілактики та лікування розладів, пов’язаних із вживанням психоактивних речовин та ведення таких пацієнтів під час вагітності. Велику цікавість аудиторії викликали теми щодо управління синдромом відміни опіоїдів у новонароджених, матері яких приймають терапію метадоном/бупренорфіном, а також особливості вагітності та наслідки вживання алкоголю та пасивного паління під час вагітності.

Офіс УНЗ ООН забезпечив учасників тренінгу пакетами навчально-інформаційних матеріалів, всі слухачі отримали відповідні сертифікати системи безперервного професійного розвитку лікарів.

 

Прес-центр за матеріалами ННЦ УТЦСМ