Проректор з економічних питань Володимир Титикало здобув ступінь доктора економічних наук

26.01.2023

Проректору з економічних питань Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Володимиру Титикало присуджено черговий науковий ступінь – доктора економічних наук. Привітали проректора із новим науковим досягненням під час засідання Вченої ради 25 січня.

Основні теоретичні та прикладні положення дисертаційної роботи Володимира Титикала за темою «Методологічні основи просторово-процесного управління економічним потенціалом підприємств в умовах постіндустріального розвитку» були використані на факультеті економіки та бізнес-адміністрування Національного авіаційного університету. Дослідження проводилося під науковим керівництвом Олени Ареф’євої – завідуючої кафедри економіки повітряного транспорту НАУ, професора.

Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню теоретико-методологічних, методичних і практичних рекомендацій щодо просторово-процесного управління економічним потенціалом підприємства в особливих умовах. В роботі сформовано методологічний підхід щодо створення концепції просторово-процесного управління економічним потенціалом підприємства на основі розробленої моделі та запропоновано методологічне підґрунтя формування системи його забезпечення. В дослідженні розроблено концептуальні основи формування організаційно-економічного механізму з урахуванням функціональних особливостей економіки знань і цифровізації, економіки послуг та адаптивних змін, креативної економіки та модернізаційного оновлення. Також було оприлюднено інтегрований підхід до формування ефективного просторово-процесного управління економічним потенціалом в умовах неотехнологічного відтворення і запропоновано збалансований механізм формування стратегії підприємства в умовах трансформацій і неоіндустріального розвитку. Сформовано підхід до моделювання процесів рефлексивного просторово-процесного управління складовими економічного потенціалу на підприємствах при визначенні джерела фінансування діяльності.

23 грудня Володимиру Титикалу на підставі публічного захисту докторської дисертації та враховуючи висновок відповідної експертної ради Департаменту атестації кадрів, Міністерство освіти і науки України затвердило рішення Спеціалізованої вченої ради НАУ Д 26.062.02 про присудження вищого наукового ступеня та видало диплом доктора наук.

Вітаємо!

 

Пресцентр НМУ