Профком НМУ допомагає українським військовим

09.02.2023

Ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професор Юрій Кучин, голова профкому співробітників, професорка Лілія Яременко, профорг факультету підготовки лікарів для ЗСУ Степан Кінзер передали військовослужбовцям Національної гвардії України 40 спальних мішків. Запит від військовослужбовців профком Університету отримав напередодні. Допомагати нашим захисникам і захисницям – надважлива місія, що з початку війни виконує і профспілка Університету.

Відтак, придбані за кошти профкому Університету спальні мішки, передали начальнику речової служби в/ч 3027 Національної гвардії України, майору Владиславу Грицаю. Цій важливій події передувало клопотання радника голови ГО «Легіон – Українська громадська організація ветеранів АТО» з питань охорони здоров’я Олега Кирієнка з проханням придбати спальні мішки для бійців військових частин Північного об’єднаного територіального управління Національної гвардії України. Воїни у складі сил безпеки та оборони самовіддано захищають північний напрямок нашої країни від варварських дій агресора та боронять небо над Київщиною від російських повітряних атак.

«Завдяки нашим захисникам ми маємо сьогодні можливість жити, працювати, навчати майбутніх медиків та лікувати постраждалих. Надаючи цілеспрямовану адресну допомогу нашим військовим, ми наближаємо переможний день, на який так усі чекаємо. Зараз зима, щоночі воїни змушені проводити на морозі. Ми не можемо залишатися осторонь, якщо маємо можливість допомогти та покращити службу і побут наших захисників», – зауважує ректор НМУ.

Професорка Лілія Яременко подякувала нашим захисникам і захисницям за героїчну боротьбу і побажала мужності та сил.

Діяльність профспілкового комітету співробітників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця спрямована на забезпечення максимальної допомоги всім, хто на неї потребує. Не залишився осторонь профком співробітників і щодо питання допомоги нашим військовим. Загалом у 2022 році профком співробітників НМУ передав на ЗСУ майже 300 тис. гривень. Сьогодні кожен на своєму місці має підтримувати наших військових і працювати заради перемоги.

Так, протягом минулого року шляхом безготівкового перерахунку на єдиний рахунок Національного банку України, за рішенням профкому, було надано безповоротну фінансову допомогу на потреби Збройних Сил України у сумі 150 тис. грн. Окрім цих коштів, придбали та передали на потреби ЗСУ в різні підрозділи та ТрО продукти харчування, медикаменти, засоби особистої гігієни тощо.

Члени профспілки, які постраждали внаслідок військової агресії росії проти України, отримали адресну матеріальну допомогу на відновлення зруйнованого та понівеченого житла, лікування поранених, у зв’язку з загибеллю члена профспілки або члена його сім’ї.

 

Пресцентр НМУ