Професора Сергія Дуброва призначено першим заступником міністра охорони здоров’я

03.03.2023

Завідувача кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професора Сергія Дуброва призначено першим заступником міністра охорони здоров’я України.

Сергій Дубров є видатним лікарем-анестезіологом з багаторічним досвідом роботи в операційній. Професор на практиці довів свій професіоналізм. Має чітке бачення розвитку медичної галузі та необхідні управлінські якості.

Життя Сергія Олександровича тісно пов’язано з нашим Університетом, де він здобув вищу освіту в 2000 році. З 2003 по 2006 рік навчався в аспірантурі на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії НМУ імені О.О. Богомольця. У 2006 році під науковим керівництвом Фелікса Глумчера захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук з теми «Профілактика та лікування вентилятор-асоційованої пневмонії». В 2013 захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук з теми «Концепція відлучення від респіратора пацієнтів з тяжкою полі травмою після проведення тривалої штучної вентиляції легень» (науковий консультант – професор Фелікс Глумчер).

З 2006 року працював на тій самій кафедрі, де зараз є завідувачем. Має 198 наукових праць, в тому числі 7 підручників, навчальних посібників і монографій, 12 Деклараційних патентів України на винахід. Підготував 2-ох кандидатів медичних наук. Є президентом Асоціації анестезіологів України.

За особисті здобутки в розвитку медичної науки та практики відзначений численними відзнаками: Почесною грамотою МОЗ України, Почесною грамотою Київської міської державної адміністрації, Орденом Святителя Луки – Архієпископа Кримського, Подякою за надання медичної допомоги постраждалим під час Революції Гідності, Орденом «За спасіння життя», Подякою Національної медичної Палати, Орденом «За Заслуги ІІІ ступеня». У 2020 році був обраний секретарем Медичної Ради МОЗ України.

Адміністрація та колектив НМУ імені О.О. Богомольця вітає професора Сергія Дуброва з новим призначенням. Бажаємо сповна реалізувати свій менеджерський і управлінський потенціал! Пишаємось.

 

Пресцентр НМУ