Професора Олександра Науменка відзначено почесною нагородою головнокомандувача ЗСУ

12.06.2023

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця із перших днів широкомасштабної російської агресії долучився до  широкого волонтерського фронту. Зокрема, чимала кількість благодійних організацій і фондів системно звертаються до навчального закладу за допомогою, порадами і рекомендаціями.

Прикладом є співпраця з благодійним фондом “Сучасна Україна”, що з початку війни доставив до України більше 300 тон гуманітарних вантажів. Серед них не лише медикаменти, а й лікувальні апарати та інші засоби забезпечення для медичних закладів України.

Важливу роль в комунікації з благодійниками відіграє перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко. Олександр Миколайович є членом Почесної ради Фонду і одним з амбасадорів соціального проєкту For Kids UA, що спрямований на допомогу постраждалим від війни дітям. Першочергова мета цієї ініціативи, реабілітація та підтримка дітей, яких вдалося повернути до України після незаконної депортації до росії.

За вагомий внесок в оборону країни та майбутнє української нації, Президент благодійного фонду “Сучасна Україна” Володимир Гавриш вручив Олександру Науменку нагороду від Головнокомандувача ЗСУ, генерала Валерія Залужного.

Пресцентр НМУ