ПРОФЕСОРА АНАТОЛІЯ ЛЕВИЦЬКОГО ОБРАЛИ ГОЛОВОЮ SCOLIOSIS RESEARCH SOCIETY

16.09.2015

Колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця вітає завідувача кафедри дитячої хірургії НМУ, головного дитячого ортопеда-травматолога МОЗ України, професора Анатолія Феодосійовича Левицького з обранням його на посаду голови Scoliosis Research Society (SRS) – світового товариства дослідження сколіозу в Україні. 

Scoliosis Research Society є міжнародним товариством, заснованим у 1966 році. Наразі товариство являє собою провідну ланку з приводу лікування, досліджень та освіти в області деформацій хребта. Завдяки суворим критеріям членства, до товариства входять лише провідні хірурги світу.  

На думку колег, професор А.Ф. Левицьким досягнув високого рівня майстерності при виконанні надскладних втручань з приводу деформацій хребта, серед яких:
–    виконання сергментарної резекції хребта – остеотомій при найтяжчих формах деформації;
–    задня коригуюча інстументація хребта «ростучими» конструкціями, що надає змогу продовжувати росту і розвитку хребта;
–    торакоскопічні втручання на хребті, завдяки чому найскладніші операції проходять набагато сприятливіше та мають чудовий косметичний єфект;
–    використання методу гало тракції, як підготовчого етапу оперативного лікування.
Вперше в Україні професором А.Ф. Левицьким було впроваджено використання 3D прінтингу для створення моделі хребта при вкрай тяжких формах деформації, що дає змогу підготуватися до оперативного втручання заздалегідь, максимально вірно вибрати необхідні фіксатори, скоротити час оперативного втручання та значно підвищити результати лікування хворих дітей.
Щиро вітаємо професора Анатолія Феодосійовича Левицького з обранням його на посаду голови SRS в Україні, це свідчить про світове визнання, високий професіоналізм, копітку та наполегливу працю! 

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця