Професор Університету Олег Чабан взяв участь у фаховій дискусії про стрес

01.12.2023

Координаційний центр психічного здоров’я Кабінету Міністрів України та Представництво Дитячого фонду ООН (UNISEF) в Україні організували фахову дискусію, присвячену проблемі проявів дитячої та підліткової емоційності в ситуації стресу. У заході взяли участь представники уряду, міністерств і відомств, фахових організацій, спеціалісти в галузі ментального здоров’я, провідні науковці з психіатрії та психології. Національний медичний університет імені О.О. Богомольця представив директор Навчально-наукового інституту психічного здоровя Олег Чабан.

Всеукраїнська програма ментального здоров’я, що впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської, має на меті трансформувати сферу психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні. Зокрема, розбудувати систему збереження та піклування про ментальне здоров’я дітей, підлітків та молоді. Головні орієнтири для дискусії озвучили у своїх виступах голова Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ Оксана Збітнєва, директорка з координації органів центральної і виконавчої влади, радниця Прем’єр-міністра України Ірина Микичак і медичний експерт UNISEF в Україні Катерина Булавінова.

Під час зустрічі професор Олег Чабан розповів про зміни та перспективи освіти спеціалістів у новоствореному Навчально-науковому інституті психічного здоров’я НМУ, орієнтованих на медико-психологічну допомогу. Також обговорювали питання специфіки роботи з дітьми та підлітками в ситуації хронічного стресу, ефективні методи превенції кризисних станів, психологічної амортизації, ризикованої та делінквентної поведінки.

За інформацією ННІ психічного здоровя