ПРОФЕСОР Н.В.БІДЕНКО: “УДОСКОНАЛЮЄМО ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ, АЛЕ ЧЕКАЄМО НА ПОВЕРНЕННЯ СТУДЕНТІВ ДО СТОМАТОЛОГІЧНОГО МЕДИЧНОГО ЦЕНТРУ”

28.10.2020

На стоматологічному факультеті НМУ уже отримано чималий досвід дистанційної освіти, але процес її удосконалення постійно триває. Нещодавно на всіх кафедрах факультету відбулися засідання, де обговорювалися питання уніфікації навчальних планів, дотримання графіку та розкладу проведення практичних занять. Працівники деканату підтримають постійних зв’язок зі студентами, проводять моніторинг і виявляють проблемні місця віддаленого навчання.

Декан стоматологічного факультету, професор Н.В. Біденко розповіла, що викладачі кафедр намагаються максимально наблизити навчання студентів до практичної стоматології. Під час онлайн-занять використовуються фотоматеріали, що стосуються різних захворювань порожнини рота і щелепно-лицевої ділянки в цілому, рентгенограми, результати додаткових методів дослідження. На кожному практичному занятті майбутні стоматологи вирішують ситуаційні клінічні задачі.

“Ми розуміємо, що стоматологія — це прикладна наука, – зазначила Наталія Василівна, – студенти повинні добре знати теоретичні основи профільних медичних дисциплін, але для лікаря-стоматолога дуже важливо оволодіти практичними навичками, а це можливо тільки під час прийому пацієнтів у стоматологічних кабінетах та праці у навчальних лабораторіях і фантомних класах. Тому викладачі та студенти чекають на повернення до звичного традиційного навчання на клінічних кафедрах факультету”.

 

Редакція газети «Медичні кадри»