Про студентську науку в Університеті розповідають на лекціях від Med Scientific School

04.10.2023

Організована командою Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Med Scientific School продовжує проводити креативні та пізнавальні лекції для цілеспрямованого студентства Університету. Днями до Медичної наукової школи вчергове завітали спікери-практики, які поділилися власним досвідом та знаннями з молодими науковцями.

Надзвичайно цікавим та захоплюючим для студентів НМУ став третій лекційний день. Так, про перспективи розвитку науки в Україні розповів присутнім проректор з наукової роботи та інновацій Університету, доктор медичних наук, професор кафедри загальної хірургії №1, автор понад 30 друкованих робіт у вітчизняних та зарубіжних наукових виданнях, член Європейського панкреатичного клубу та міжнародної асоціації панкреатологів, президіуму Асоціації хірургів України Сергій Земсков. Він повідомив про основні принципи підготовки доповіді для виступу на наукових конференціях, звернув увагу студентів на поширені помилки та розкрив секрети, як привернути увагу слухачів упродовж виступу.

Про типи наукових досліджень в медицині учасникам заходу доповів хірург-онколог, позаштатний експерт НСЗУ з розробки пакетів медичних гарантій, експерт МОЗ, член The European Pancreatic Club, International Hepato-Pancreato-Biliary Association, Асоціації хірургів України В’ячеслав Копецький. Лікар-практик на прикладі своїх наукових робіт окреслив основні моменти, на яких базується доказова медицина, розповів про власні кроки в науці.

Секрети пошуку інформації, її збору та оформлення розкрила для слухачів школи студентка другого курсу медичного факультету №2, членкиня активу СНТ імені О.А. Киселя, учасниця міжнародних та всеукраїнських практичних конференцій Вікторія Погоріла. Присутні дізналися, як правильно спиратися на надійні джерела та ефективно використовувати формати цитування, отримали поради стосовно тем виступів на наукових конференціях.

Долучайтеся до MedScientificSchool від студентського наукового товариства імені О.А. Киселя та залишайте слід в історії медичної науки.

Інформація для зацікавлених осіб: https://t.me/nmu_mss2023

Пресцентр НМУ за інформацією СНТ імені О.А. Киселя