ГОЛОВА ПРОФКОМУ СПІВРОБІТНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ Л. М. ЯРЕМЕНКО ПРО ОБРАННЯ НОВОГО СКЛАДУ ДЕЛЕГАТІВ КОНФЕРЕНЦІЇ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

02.02.2021

У зв’язку із завершенням повноважень делегатів Конференції трудового колективу – вищого колегіального органу громадського самоврядування – в НМУ імені О.О.Богомольця буде сформовано новий їх склад, про що видано наказ ректора, професора Ю.Л.Кучина від 11 січня 2021 року за №16 «Про план заходів щодо обрання нового складу делегатів Конференції трудового колективу Національного медичного університету імені О.О.Богомольця» .

Про особливості цього процесу в нинішньому році ми попросили розповісти голову профкому співробітників Університету Л. М. Яременко:

«Як і в попередні роки, – зазначила Лілія Михайлівна, – представництво у КТК буде пропорційним, виходячи з кількості працівників і здобувачів освіти у підрозділах. Пропорції теж не зазнали змін: по одному делегату від п’ятьох науково-педагогічних працівників, по одному – від 50 здобувачів освіти і по одному – від 50 працівників інших структурних підрозділів. Серед обраних кандидатів до складу КТК НМУ не менше 75 відсотків мають становити науково-педагогічні працівники і не менше 15 відсотків – здобувачі освіти. Я невипадково вживаю цей новий термін. Проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В.Земсков запропонував до категорії «осіб, які навчаються» додати аспірантів денної форми навчання, якщо це не суперечить чинному законодавству. Ми вивчили юридичний бік цього питання – законові таке нововведення не суперечить.

Цим особливості формування нового складу делегатів КТК НМУ не обмежуються. До категорії «інші структурні підрозділи», як відомо, недавно додалася університетська клініка. Це досить великий колектив і, за схемою 1 від 50, він буде представлений у КТК сімома делегатами. Раніше єдиним великим структурним підрозділом був стоматологічний центр.

Що ж до факультетів Університету, то тут змін немає. Більше того, на кафедрах уже відбулися засідання місцевих трудових колективів. Це підтверджує, наприклад, декан стоматологічного факультету, професор Н.В.Біденко, яка зайшла у справах до профкому.

До речі, хотілося б наголосити на одному процедурному моменті. Витяги з таких кафедральних засідань треба завіряти підписами головуючого на зборах і їх секретаря і подавати до профкому факультету, а вже після проведення засідання трудового колективу факультету – приносити відповідні документи до профкому Університету. Не розуміючи такої етапності і черговості, представники деяких кафедр відразу несуть витяги до мене як голови профкому НМУ, що вносить певну плутанину.

До 16 лютого 2021 року, згідно з наказом ректора, збори (конференції) трудових колективів факультетів, а також конференції студентів має бути проведено і новий склад делегатів КТК обрано».

                                                                                                          

Прес-центр