Представники Університету взяли участь у Конгресі з картування мозку та терапії у США

26.03.2024

У Лос-Анджелесі (США) завершився 21-й щорічний конгрес з картування мозку та терапії від Товариства картування мозку та терапії (21-st Annual World Congress of Society for Brain Mapping & Therapeutics, SBMT). На запрошення американських партерів у престижному міжнародному заході взяла участь українська делегація, до складу якої увійшов ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Юрій Кучин і співробітники кафедри неврології НМУ. У режимах онлайн і офлайн наші колеги стали спікерами заходу та взяли участь у стендових доповідях.

У межах чотириденного Щорічного конгресу з картування мозку та терапії було представлено 900 доповідей з різних напрямків нейронаук від представників із різних країн світу. Тут відбувся потужний обмін досвідом із найбільш сучасних методів діагностики та лікування неврологічних захворювань.

В онлайн-режимі головним спікером секції, присвяченій українській медичній освіті, став ректор НМУ Юрій Кучин. Професор розповів про всі виклики та досягнення в організації освітнього процесу у нашому закладі вищої медичної освіти, продемонстрував потужності та перспективні зони розвитку. Багато запитань колег стосувалося організації освітнього процесу в умовах війни, ролі та місця у системі освіти міжнародної співпраці з колегами із усього світу. Власне, секція освіти фокусувалася на необхідності обміну знаннями між іноземними та українськими колегами, необхідності проведення спільних лекцій, вебінарів, воркшопів, гуманітарних місій.

На головній сцені Конгресу делегацію від України представили заступниця Міністра оборони Наталія Калмикова спільно з асистенткою кафедри неврології НМУ Катериною Потаповою. Наша колега взяла участь у панельній дискусії на тему «Зміна парадигми та менеджменту нейротравми та черепно-мозкової травми: від футбольного поля до зони бойових дій» і представила доповідь «Роль міжнародних освітніх гуманітарних ініціатив у рамках секції медичної освіти». Також співробітник кафедри неврології НМУ Ярослав Самінін у секції «Уроки, вивчені з досвіду України» спільно з професоркою кафедри неврології Ларисою Соколовою представили роботу «Дослідження сну у хворих із черепно-мозковою травмою».

Так, представники НМУ імені О.О. Богомольця брали участь у доповідях, а також стали частиною глобального проєкту GPS (Global Рhysicians Аnd Scientists). Відтепер НМУ буде активно співпрацювати над новими проєктам у сфері освіти та обміну знаннями із американськими колегами, надаючи едукаційний майданчик, ресурси та знання у рамках міжнародних освітніх проєктів.

Завдяки представникам нашого Університету голос України прозвучав на міжнародному заході. Науковці НМУ та українських клінік якісно представили досвід України у період війни, отримали нові знання у галузі нейротравми, зокрема щодо наукових досліджень про відмінності черепно-мозкових травм у жінок та чоловіків і періоду реаблітації, отримали нові контакти. Окрім того, за результатами домовленостей заклади охорони здоров’я нашого Університету отримають нове обладнання – 3 апарати транскраніальної доплерографії.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри неврології