ПРЕДСТАВНИКИ НМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В КОНФЕРЕНЦІІ В ЯПОНІЇ

23.08.2022

Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії разом із студентками 6-го курсу Олександрою Рябець, Анжелікою Шевчук та цьогорічною випускницею інтернатури  за спеціальністю анестезіологія Уляною Кащій Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь в конференції «Боротьба за життя, здоров’я і майбутнє. Українська система охорони здоров’я в умовах українсько-російської війни». Захід, до якого долучилося понад 500 слухачів, пройшов за підтримки і допомоги японського приватного Університету Джунтендо  (Juntendo University) та Посольства України в Японії. 

Так, про свій досвід роботи в госпіталях Києва під час війни, лікування поранених, евакуйованих з регіонів України, де відбуваються активні бойові дії, розповів завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, професор Сергій Дубров. Він із перших днів війни надає допомогу пораненим військовим та цивільному населенню. Онлайн-доповідь професора Дуброва викликала великий інтерес учасників конференції.

Своєю чергою Уляна Кащій, яка цього року закінчила інтернатуру за спеціальністю анестезіологія, та студентки 6-го курсу НМУ Олександра Рябець та Анжеліка Шевчук, які проходять стажування в Японії, розповіли про власний досвід навчання та волонтерства в лікарнях в умовах війни (https://www3.nhk.or.jp/shutoken-news/20220818/1000083841.html).

Водночас японські колеги Prof. Jiro Oba, Associate professor, Prof. Tatsuhiko Kubo, Dr. Mototaka Inaba, Peace Winds Japan, Mr. Katsube Tsukasa, Senior Advisor in Humanitarian Response поінформували про допомогу українським біженцям, яку вони їм надавали в Молдові.

Конференція стала не лише визначною науковою подією, вона привернула додаткову увагу до військової агресії росії проти України. Японські колеги висловили свою солідарність і підтримку українському народові, який мужньо боронить свою землю.

 

Пресцентр за матеріалами кафедри анестезіології та інтенсивної терапії