ПОЗАДУ ЩЕ ОДИН ЕТАП ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ В НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ – ПОДАННЯ ОРИГІНАЛІВ НА МІСЦЯ ЗА КОШТИ ФІЗИЧНИХ І ЮРИДИЧНИХ ОСІБ

12.08.2019

12 серпня 2019 року в аудиторії №3 імені Святителя Луки (В.Ф.Войно-Ясенецького) відбулося підсумкове засідання Приймальної комісії НМУ імені О.О.Богомольця. Місця в президії зайняли перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ, професор Ю.Л.Кучин, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи НМУ, професор О.М.Науменко, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи НМУ, професор О.А.Канюра, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та аспірантури НМУ, професор Р.Л.Скрипник і відповідальний секретар приймальної комісії НМУ Максим Тарасенко. На засіданні були також присутні проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи НМУ, професор О.М.Власенко, декани факультетів НМУ та їхні заступники, працівники Університету, що брали участь у вступній кампанії.

Юрій Леонідович, привітавши присутніх із завершенням важливого етапу вступної кампанії – прийому документів-оригіналів на місця за кошти фізичних і юридичних осіб, – знайшов атмосферу зборів спокійною і приязною. Вона пояснюється успішністю кампанії для НМУ імені О.О.Богомольця, а якщо брати ширше – правильністю курсу, обраного Університетом.

Олександр Миколайович Науменко підтвердив і оголосив з трибуни славетної аудиторії те, що стало вже очевидним: для Університету вступна кампанія пройшла не просто задовільно, а, зважаючи на всі об’єктивні труднощі і перешкоди, дуже успішно. Не секрет, що для участі в конкурсі на спеціальності 221 «Стоматологія», 222 «Медицина», 228 «Педіатрія» вимагалося не менше, ніж 150 балів ЗНО з другого та третього конкурсних предметів. В нашому випадку це біологія або хімія і фізика або математика. Зрозуміло, що це позбавило можливості взяти участь у конкурсі на названі спеціальності значну кількість потенційних абітурієнтів. Щодо спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» (на основі повної загальної середньої освіти) цей поріг був не нижчим за 130 балів, – але все-таки був. Причому це обмеження було чинним як для бюджетників, так і для контрактників.

Тим приємніше констатувати, зазначив доповідач, що і державне замовлення Університет виконав, і контрактний бар’єр подолав успішно, прийнявши 1282 оригінали, що відповідає рівневі попередніх трьох років. Зростання кількості поданих оригіналів порівняно з минулим роком маємо з таких спеціальностей, як «Стоматологія» (1 і 2 курси) і «Медична психологія». Не обминула Університет і така новація, як переведення з контрактної на бюджетну форму навчання осіб, які набрали достатньо високий бал ЗНО (різниця з конкурсним балом не повинна перевищувати 15 пунктів) і мають передбачені законом пільги (інвалідність, згідно з Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»). Отже, до медичного факультету НМУ зараховано Єлизавету Брозднякову, Володимира Хвесюка, Анну Шаповал і Вадима Бондаренка, до педіатричного (медичного №3) – Владислава Абрамова.

Багато вдячних слів пролунало на адресу приймальної комісії НМУ і її відповідального секретаря Максима Тарасенка. Як резюмував О.М. Науменко, комісія, до якої, крім викладачів, входили також, за бажанням, студенти, продемонструвала, що можна працювати спокійно, злагоджено, без метушні і добиватися при цьому дуже пристойних результатів.

Вступна кампанія завершилася для громадян України. Прийом документів у іноземців триватиме по жовтень 2019 року включно.

Прес-центр