Поєднання факультативної навчальної та волонтерської роботи

09.11.2022

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на початку жовтня в рамках роботи факультативної школи-семінару «Проблеми фізики живого та біоетики» було проведено незвичайне засідання, що поєднало в собі факультативну навчальну роботу та волонтерську діяльність.

Учасниками заходу стали студенти другого курсу медичного факультету №3 (молодші спеціалісти), які на даний час вивчають медичну і біологічну фізику. Вони мали можливість долучитися до волонтерського заходу та почути доповідь запрошеного фахівця з питань медичної техніки безпосередньо біля машини швидкої допомоги, де ця медична техніка буде встановлена.

Машина швидкої допомоги була доставлена в Україну баварсько-українською волонтерською командою у якості гуманітарної допомоги нашим військовим і буде використовуватися для транспортування поранених бійців до Баварії на лікування. У роботі цієї волонтерської команди бере активну участь і студент другого курсу медичного факультету №1 нашого Університету Михайло Єжель.

Студенти-учасники факультативного навчального заходу школи-семінару з фізики живого та біоетики, як особистий внесок у цю справу, наприкінці заходу провели ретельну санітарну обробку відділення машини, де будуть знаходитися під час транспортування поранені.

Насамперед, таке поєднання навчальної і волонтерської роботи, на думку організаторів заходу, має позитивно впливати на мотивацію до навчання, зокрема до вивчення таких дисциплін, як медична і біологічна фізика.

Своєю чергою студенти із задоволенням взяли участь у волонтерській акції. Для них – це гарний досвід, можливість допомогти у важливій справі та дізнатися нову і корисну інформацію про те, як облаштована машина швидкої допомоги для транспортування хворих.

Фотозвіт заходу дивіться за посиланням.

 

За інформацією кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики