Поважна Рада Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» розпочала новий сезон

01.12.2022

30 листопада на засіданні Поважної Ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» було оголошено про початок нового сезону 2022- 2023, під час якого будуть визначені нові номінанти та переможці престижної медичної нагороди. В засіданні взяв участь член Поважної Ради, перший проректор з науково-педагогічної та післядипломної освіти нашого Університету, професор Олександр Науменко.

До Поважної Ради Ордена Святого Пантелеймона входять представники медичної, культурної, громадської спільноти та духовенства, а очолює професор Василь Князевич. Одне із важливих питань, що розглядали, стосувалося оновлення складу Поважної Ради, яку поповнили і військові медики.

До заходу в онлайн-форматі долучилися голови Регіональних рад від багатьох областей України. Вперше від початку великої війни на зв’язок вийшли і представники Регіональної ради Херсонської області – із звільненого Херсону.

У зв’язку із російською агресією у новому сезоні запропоновано номінації, які відображають нові історичні реалії. Це – відзнаки за самовіддане служіння українському народові, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу і незалежність України для військових і цивільних медиків та за вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України, за підтримку українського народу у боротьбі з російським агресором для іноземних громадян.

 

Пресцентр НМУ