Потенційні абітурієнти НМУ ознайомилися з азами хірургії

03.05.2024

Днями на одній з клінічних баз Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, у Київській міській клінічній лікарні №12, відбувся День відкритих дверей медичного факультету №3. Під час заходу, що проходив на основній клінічній базі кафедри хірургії № 3, потенційні абітурієнти зустрілися з провідними хірургами та викладачами кафедри, ознайомилися з базовими хірургічними навичками, отримали практичні навички для зупинення кровотеч, більше дізналися про медичні спеціальності.

Дні відкритих дверей у нашому Університеті демонструють високу активність учасників. І цього разу для майбутніх абітурієнтів організували три станції, де вони мали змогу більше дізнатися про медичну практику та отримати ґрунтовні відповіді на актуальні питання.

Так, на одній зі станцій учасники дізналися про різновиди шовного матеріалу, ознайомилися з технікою накладання хірургічних швів, яку демонстрували досвідчені хірурги. На іншій станції учасників проінформували як визначають групи крові та резус-фактор. Досвідчені лікарі детально розповіли та продемонстрували різні методи виконання аналізів крові, роз’яснили з якою метою використовуються спеціальні тести. Окрім того, потенційні абітурієнти вчилися надавати першу допомогу при пораненнях, зупиняти різні види кровотеч та накладати пов’язки.

Що важливо, подібна ініціатива дозволяє вступникам краще зрозуміти основи медичної професії та підготуватися до майбутніх викликів. Захід, організований на медичному факультеті №3, став не тільки інформативним, а й продуктивним для цьогорічних вступників. Вони отримали докладну інформацію про переваги та можливості навчання у НМУ імені О.О. Богомольця, що допоможе їм усвідомлено обрати заклад вищої медичної освіти для вступу.

Нагадаємо, що про всі деталі вступу до нашого Університету абітурієнти можуть дізнатися у Правилах прийому до НМУ та за посиланням у відповідних розділах на сторінці Вступна кампанія 2024.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3