ПОПОВНЕННЯ УНІВЕРСИТЕТУ ВИВЧАЄ АНАТОМІЮ ЛЮДИНИ

02.09.2021

Ще вчора ці молоді люди стояли на урочистій лінійці з нагоди посвяти першокурсників у студенти, а сьогодні вони влилися у навчальний процес. Анатомія людини є однією із основних дисциплін, саме з неї розпочали свій шлях у медицину першокурсники. На двох поверхах морфологічного корпусу розташовано аудиторії кафедри описової та клінічної анатомії, яку очолює професор І. В. Дзевульська.

Перед початком занять Ірина Вікторівна провела традиційну навчально-методичну нараду, ознайомила колег із новими пропозиціями до навчальних програм та рекомендаціями до удосконалення методичних розробок. Головним було питання підготовки до круглого столу, присвяченого 180-річчю кафедри. Так, кафедра анатомії людини є ровесницею Університету, адже саме у вересні 1841 року професор М. І. Козлов прочитав першу лекцію з анатомії людини, від якої розпочався відлік історії кафедри, фундаторами традицій якої завжди були вчені зі світовим ім’ям.

Першою темою практичних занять є «Анатомічна номенклатура, осі і площини людини, загальні ознаки хребців». Доцент А. М. Синицька на початку практичних занять провела короткий екскурс в історію кафедри, згадала її корифеїв, серед яких: професори М. С. Спіров,   І. І. Бобрик, В. Г. Черкасов. На їхніх працях навчаються нинішні студенти. Доцент М. І. Безштанько практичне заняття зі студентами-іноземцями розпочав із розповіді про сучасні традиції кафедри, наголошуючи на важливості знань предмета у професії лікаря. Цікавим і змістовним було практичне заняття  першокурсників медичного факультету №4, яке провела асистент С. М. Дорощук.

Навчальний процес в НМУ активно розпочався. Приємно, що він відбувається в аудиторному форматі. Всі сподіваються, що це надовго.

 

Газета «Медичні кадри»