Понад 850 третьокурсників НМУ склали інтегрований тестовий іспит «Крок 1»

20.06.2023

20 червня понад 850 студентів з Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та студенти з інших ЗВО третього року навчання за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я» склали інтегрований тестовий іспит «Крок 1». Зокрема, оцінювався рівень їх фахової компетентності із загальнонаукових (фундаментальних) дисциплін. Водночас студенти склали іспит з англійської мови професійного спрямування.

Інтегрований тестовий іспит «Крок 1» є тестовим компонентом і 1-м етапом Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для здобувачів ступеня вищої освіти магістр. Іспит для спеціальностей «Медицина», «Медична психологія» та «Педіатрія» в нашому Університеті проводився із забезпеченням прозорості та публічності. До аудиторій студенти заходили лише після ідентифікації, що здійснювалася на основі паспорта, додатково працівники поліції охорони перевіряли наявність заборонених технічних засобів.

Іспит проводився у формі письмового тестування. Студенти отримали бланки для відповідей та екзаменаційний буклет – збірник 150 тестових завдань. «Крок 1» є обов’язковою формою державного незалежного оцінювання знань і лише за успішної здачі цього іспиту студент має право продовжувати навчання. Майбутні медики відповідали на тестові завдання, що стосувалися загальнонаукових дисциплін: біології, гістології, біологічної хімії, нормальної анатомії, патологічних анатомії та фізіології, які вони опановували впродовж трьох років. Також ґрунтовна увага приділялася вивченню принципів та механізмам, що лежать в основі здоров’я, хвороби і моделей лікування. Саме ці знання та розуміння ключових понять і оцінювалися під час тестового іспиту «Крок 1». Тобто відбувалося незалежне оцінювання рівня знань студентів. Хтось справлявся із завданнями швидше, хтось повільніше, але за 150 хвилин всі присутні студенти мали повернути бланк відповідей та екзаменаційний буклет представнику Центру тестування.

Іспит з англійської мови професійного спрямування, що проводився разом з іспитом «Крок 1», містив 50 тестових завдань і тривав 1 год. 40 хв. Оцінювався рівень розуміння студентами англійської мови професійного спрямування, зокрема термінології фундаментальних фахових дисциплін у процесі їх професійної підготовки, граматичних конструкцій англійської мови.

Під час іспиту в аудиторіях були постійно присутні представники Центру тестування при МОЗ України, уповноважені представники НМУ та працівники поліції охорони.

Опечатані бланки відповідей перевірятимуться шляхом комп’ютерного сканування у Центрі тестування при МОЗ України, а екзаменаційні буклети залишаться в Університеті, де зберігатимуться ще протягом 30 днів.

У разі успішного складання «Крок 1» та іспиту з англійської мови професійного спрямування студенти отримають відповідні сертифікати, інформацію про які буде внесено до Реєстру сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань 22 «Охорона здоров’я» та у додаток до диплома.

Бажаємо студентам-медикам лише успішних результатів від здачі тестових іспитів!

Пресцентр НМУ