Понад 60 студентів змагалися в Олімпіаді з патологічної фізіології

26.03.2024

Упродовж 2 днів у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувалася Всеукраїнська студентська олімпіада з патологічної фізіології. У І-му турі освітнього змагання взяли участь 64 студенти різних факультетів Університету. За результатами виконання 50 тестових завдань дев’ять кращих учасників продовжили змагання у наступних турах Олімпіади.

Так, у ІІ та ІІІ турах заходу студенти розв’язували клінічні ситуаційні завдання, що вимагали від них передусім міцних базових фундаментальних знань. Вони виконували аналіз патологічних процесів, патологічних станів та патологічних реакцій. Відзначали закономірності, що визначають перебіг захворювання, механізми резистентності, одужання та завершення хвороби.

Майбутні лікарі також виступали із презентаціями наукових доповідей. Усі учасники навчального заходу старанно підготувалися до освітнього заходу та продемонстрували ґрунтовні знання.

У нелегкій боротьбі, за результатами трьох турів Олімпіади, І місце виборов студент медичного факультету № 2 Микола Бабенко, ІІ місце –студентка медичного факультету №1 Софія Молоштан, ІІІ місце здобули Владислав Кургін та Софія Поп із медичного факультету №2.

Усіх учасників відзначено дипломами НМУ імені О.О. Богомольця за перемогу та участь у Всеукраїнській олімпіаді з дисципліни «Патофізіологія».

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри патофізіології