Понад 500 майбутніх стоматологів завершили програму підготовки в інтернатурі НМУ

26.07.2023

У 2023 році понад 500 лікарів-інтернів зі спеціальності «Стоматологія» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця повністю виконали програму підготовки та навчальний план, склали тестовий іспит Крок 3 та успішно пройшли підсумкову атестацію. Вже скоро молоді фахівці отримають сертифікати про присвоєння звання «лікаря-спеціаліста» і зможуть обрати для себе цикл спеціалізації, що проводиться на кафедрі стоматології післядипломної освіти.

Програма підготовки в інтернатурі за спеціальністю «Стоматологія» складалася з двох частин: освітньої та практичної. Вона передбачала ряд лекцій, проведення семінарських, практичних занять і клінічних конференцій. На практичних заняттях лікарі-інтерни удосконалювали методи діагностики, лікування основних стоматологічних захворювань, засвоювали методики роботи з використанням сучасних технологій.

25 липня у Стоматологічному медичному центрі НМУ, основній клінічній базі практичної підготовки лікарів-інтернів, вітали майбутніх стоматологів з успішним завершенням атестації та, відповідно, навчання в нашому Університеті. До заходу долучилися ректор НМУ Юрій Кучин, генеральна директорка Університетської клініки Ніна Прощенко, медична директорка Стоматологічного медичного центру Діна Шпак, в.о. завідувача кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти Андрій Прощенко та співробітники кафедри.

Ректор зазначив, що інтерни-стоматологи під час дворічного навчання опанували необхідні практичні компетентності та технології і вже скоро розпочнуть самостійну професійну діяльність. Він наголосив, що перед молодими лікарями відкриваються нові можливості та перспективи, закликав постійно підвищувати рівень практичної підготовки та впевнено крокувати до нових вершин у кар’єрі.

Так, професія стоматолога сьогодні затребувана, але стоматолог – це досить широке поняття. Такий лікар може бути терапевтом, який лікує зуби, а може бути хірургом і проводити складні оперативні втручання, видалення зубів, чи ортопедом та усувати дефекти лінії росту зубів які, наприклад, виникли в результаті травм тощо. Тобто, крім загальної стоматології, є галузі, в яких стоматологи можуть отримати додаткову спеціалізацію. Наразі випускники можуть обрати серед 5 спеціалізацій: «Ортопедична стоматологія», «Терапевтична стоматологія», «Дитяча стоматологія», «Хірургічна стоматологія» та «Пародонтологія».

Довідкову інформацію про цикли спеціалізації та дати їхнього проведення можна отримати за номером телефону: (063) 383-31-15 (кандидат медичних наук Олександр Біда).

Вітаємо випускників інтернатури з успішним складанням підсумкової атестації, присвоєнням звання «лікар-спеціаліст» за спеціальністю «Стоматологія» та запрошуємо на проходження спеціалізації в Інституті післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця!

Пресцентр НМУ