ПОДАННЯ ОРИГІНАЛІВ ДО НМУ НА КОНТРАКТНІЙ ОСНОВІ У РОЗПАЛІ

12.08.2021

Уже сьогодні, 12 серпня 2021 року, можна з певністю сказати, що попри складності об’єктивного характеру – передусім, пандемію, яка триває, – показники двох, а подекуди й трьох останніх років у цілій низці позицій перевершено, і така тенденція простежується досить виразно. Радує не тільки кількість оригіналів, поданих станом на 11 серпня на спеціальності 221 «Стоматологія» (1 і 2 курси на контрактній основі), 225 «Медична психологія», 222 «Медицина» (2 курс). Набуває популярності така відносно нова для НМУ спеціальність, як 227 «Фізична терапія, ерготерапія». У цьому ми переконалися, поспілкувавшись з абітурієнтами та їхніми батьками біля санітарно-гігієнічного корпусу.

Двоє нерозлучних друзів з міста Новомиргорода Кіровоградської області Максим Левченко та Євген Бугайов обрали для вступу на контрактній основі саме спеціальність 227. Вони не без підстав вважають її дуже перспективною. І річ не тільки в тому, що потреба у фахівцях з реабілітації відчутно зросла з початком військових дій на сході України. Хлопці посилаються на досвід старшої сестри, яка працює лікарем у Польщі.

А Ламія Байрамова з Чернігова свідомо обрала професію медичного психолога. Її родина вже досить давно перебралася до України з Азербайджану. Українська мова в сім’ї не чужа.

Карина Таран приїхала з батьком з міста Апостолового Дніпропетровської області. «Про спеціальність стоматолога мріяла з першого класу, – ділиться з нами Каринин тато. – У нас був вибір: або на спеціальність фармацевта у Харкові на бюджетній основі, або на спеціальність стоматолога в НМУ – на контрактній. Вибрали друге».

Утім, і на спеціальність 226 «Фармація» попит є. Дівчата з сусідніх сіл Володимирецького району Рівненської області – Ірина Кердей та Яна Макарчук прибули до Києва подати оригінали на заочне відділення фармацевтичного факультету.

Марія Любченко з Фастова вирішила не зраджувати своєму покликанню і вивчитись на лікаря. Тому її вибір – 222 «Медицина».

Подання і прийом оригіналів для навчання на контрактній основі триватиме до 17 серпня включно. Тому радимо не відкладати доленосне рішення на останню мить, а поквапитись до Приймальної комісії нашого Університету.

                                                                                                            

Прес-центр