Пішов з життя доцент кафедри менеджменту охорони здоров’я Жила Анатолій Володимирович

02.06.2023

01 червня 2023 року, на 74-му році життя, внаслідок тяжкої хвороби помер кандидат медичних наук, доктор філософії в галузі права, доцент кафедри менеджменту охорони здоров’я Інституту післядипломної освіти Анатолій Володимирович Жила.

Колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця висловлює співчуття близьким і рідним Анатолія Володимировича. Він був взірцем справедливості, професіоналізму та гідним прикладом для майбутніх поколінь.

Анатолій Жила пройшов складний, проте насичений і продуктивний життєвий шлях: у 1978 році закінчив Запорізький державний медичний інститут за спеціальністю «лікувальна справа». Захистив кандидатську дисертацію на тему «Соціально-гігієнічні аспекти інвалідності внаслідок ішемічної хвороби серця серед трудящих гірничорудної промисловості Кривбасу»; докторську – «Деліктне провадження в медичній сфері як чинник оптимізації медичного обслуговування населення».

Анатолій Володимирович – ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС, співзасновник та співголова Асоціації організаторів охорони здоров’я Луганської області, член Всеукраїнського лікарського товариства, член робочої групи при МОЗ України з розробки «Положення про університетську клініку» й автор 85-ти наукових публікацій з менеджменту, економіки, управління, маркетингу в охороні здоров’я, медичного права, медичної психології та громадського здоров’я.

Вічна та світла пам’ять!