ПІШЛА З ЖИТТЯ ДОЦЕНТ СТАСЮК ЛЮДМИЛА АНАТОЛІЇВНА…

21.09.2022

З великим сумом повідомляємо, що 20 вересня 2022 р. після тривалої хвороби у віці 55 років передчасно пішла у вічність чудова людина, справжній професіонал своєї справи, лікар гігієніст вищої кваліфікації,   доцент кафедри гігієни та екології №3 Стасюк Людмила Анатоліївна.

В 1992 р. вона   закінчила Київський медичний інститут  імені О.О. Богомольця (КМІ) за спеціальністю «Гігієна, санітарія, епідеміологія».

Людмила Стасюк до останнього дня життя працювала в Університеті, де пройшла шлях від викладача-стажера (1992-1996), асистента (1996-2004), доцента (2004-2008) кафедри гігієни дітей та підлітків, а з 2008/2009 н.р. – доцента об’єднаної кафедри комунальної гігієни та екології людини з секцією гігієни дітей та підлітків (з 2017р. кафедри гігієни та екології №3) у складі факультету підготовки лікарів для Збройних Сил  України.

Серед наукових інтересів проблеми гігієнічного забезпечення дітей та підлітків на сучасному етапі розвитку профілактичної медицини. Виконала і захистила в 2003р.   кандидатську дисертацію на тему «Гігієнічне обґрунтування режиму навчання в початкових класах ліцею». С автор понад 110 наукових і науково-методичних праць, серед яких 3 підручники, низка методичних рекомендацій, типових і примірних програм для студентів і лікарів-інтернів.

Була членом  апробаційної  ради з гігієни, секретарем циклової методичної комісії з гігієнічних дисциплін, членом асоціації   «Громадське здоров’я», членом Вченої ради  медичного факультету №4 й факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України НМУ імені О.О. Богомольця.

Світлий та незгасний спомин про добрі земні справи Людмили Анатоліївни назавжди залишиться у пам’яті та серцях усіх, хто її знав, любив та шанував. Ми тратили прекрасну колегу, інтелігентну, добру і чуйну людину.

Колектив Університету висловлює щирі співчуття рідним, близьким, колегам, учням та усім друзям Людмили Анатоліівни Стасюк…

 

Вічна та світла пам’ять…