Пішла з життя доцентка кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань Олена Кононович

22.06.2023

19 червня 2023 року на 95-му році життя померла кандидатка медичних наук, доцентка кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Олена Францівна Кононович.

Олена Францівна пройшла видатний життєвий шлях довжиною майже в століття: вищу освіту здобула у 1955 році в Іркутському державному медичному інституті. В 1964 році навчалася в аспірантурі нашого Університету і захистила кандидатську дисертацію на тему «Конкрементозний пульпіт, патогенез, клініка та лікування». Після захисту дисертації працювала спочатку на посаді асистентки, згодом доцентки кафедри терапевтичної стоматології Київського інституту удосконалення лікарів. З 1978 року – доцентка новоствореної кафедри пропедевтики терапевтичної стоматології з курсом дитячої стоматології, співавторка унікальних на той час довідників із фармакотерапії в стоматології та із лікування стоматологічних захворювань у дітей. З 1990 по 2022 рр. працювала на посаді доцентки кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань. Олена Кононович є авторкою понад 50 наукових праць, співавторкою 5 підручників і 2 посібників.

Колектив Національного медичного університету та кафедри перебуває в глибокій жалобі з приводу смерті Кононович Олени Францівни. Вона була взірцем професіоналізму, гідним прикладом для багатьох поколінь студентів, лікарів-стоматологів і викладачів. Нехай теплі, світлі спомини про неї назавжди залишаться у серцях рідних, друзів, колег і пацієнтів, усіх тих, хто її знав, любив і шанував.

Вічна та світла пам’ять!