Підсумували роботу кафедри акушерства, гінекології та неонатології післядипломної освіти у І півріччі

21.08.2023

На базі Перинатального центру м. Києва обговорили підсумки роботи кафедри акушерства, гінекології та неонатології післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у І півріччі 2023 року. Потужний заклад охорони здоров’я є однієї з клінічних баз кафедри.

За словами директорки Перинатального центру м. Києва, завідувачки кафедри акушерства, гінекології та неонатології ІПО Вікторії Білої, кафедра є незамінним науково-практичним центром з підготовки майбутніх лікарів, які у співпраці з професійними акушерами-гінекологами опановують необхідні навички і компетенції. Ця кузня кадрів була свого часу першою сходинкою на шляху професійного зростання багатьох членів трудового колективу Перинатального центру. Тепер учорашні інтерни, а нині професіонали своєї справи, охоче передають молодим колегам-медикам свої знання та досвід.

Своєю чергою, завідувач кафедри акушерства і гінекології №1, директор ще однієї клінічної бази цієї кафедри – КМПБ №5, Дмитро Говсєєв відмітив злагоджену співпрацю науковців кафедри з медиками клінічних баз і зазначив, що високі показники, які стосуються якості обслуговування пацієнток, є спільним досягненням усіх учасників освітнього процесу.

Одним із питань, що обговорювали, – своєчасна якісна підготовка фахівців галузі. Майбутніх лікарів акушерів-гінекологів на базі кафедри готуватимуть за оновленою програмою.

У рамках міжкафедрального звіту обговорили й актуальні питання розвитку галузі охорони здоров’я відповідно до європейських стандартів і запитів українського суспільства в умовах війни, додаткові можливості розширення клінічної, діагностичної і наукової бази, необхідності збільшення кількості цільових пацієнтів закладу, завчасній підготовці до функціональних та організаційних перетворень, що мають відбутися згідно стратегії створення спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

Пресцентр НМУ