ПІДРОЗДІЛИ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ РОЗГОРТАЮТЬ РОБОТУ В РАМКАХ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ-2022

22.07.2022

Активна фаза вступної кампанії-2022 ще попереду, а окремі підрозділи Приймальної комісії Національного медичного університету імені О.О.Богомольця ще з червня розгортають консультативну і організаційну роботу з абітурієнтами.

Так, у морфологічному корпусі працює Консультативний центр, який, окрім своїх безпосередніх функцій, здійснює реєстрацію бакалаврів, а також спеціалістів і магістрів з уже отриманою вищою освітою, які хотіли б навчатися в НМУ і отримати спеціальність менеджера у сфері охорони здоров’я.

«Для цього, – зазначив заступник відповідального секретаря Приймальної комісії Юрій Марущенко, – такі абітурієнти в установленому державою порядку мають пройти магістерський тест навчальної компетентності і з його результатами звертатися до ПК».

У тому ж морфологічному корпусі функціонує Відділ пільгових категорій абітурієнтів і його важливий підрозділ – Освітній центр «Крим – Україна, Донбас – Україна». Особливістю цього року є квота для абітурієнтів з особливо небезпечних територій. Йдеться про ті територіальні громади, де тривають бойові дії у зв’язку з російською агресією. Абітурієнти з цих місцевостей надають документи до ПК дистанційно, завіряючи їх кваліфікаційним електронним підписом (КЕП), отриманим (також дистанційно) у відділенні Приватбанку або Монобанку. Спеціальна служба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України щотижня оновлює список таких громад. Як зазначили в Освітньому центрі, понад 20 потенційних абітурієнтів уже звернулися до ОЦ з питань вступу до НМУ.

Робота Приймальної комісії Університету триває.

 

Пресцентр