Першим випускникам програми «Невідкладні стани у дорослих і дітей» вручили сертифікати

05.04.2024

Із січня 2024 року студенти старших курсів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця навчалися за сертифікатною освітньою програмою «Невідкладні стани у дорослих та дітей». У межах тренінгів вони оволодівали навичками надання першої медичної допомоги. Першим 15 випускникам програми днями вручили сертифікати.

Учасники сертифікатної програми розглянули багато клінічних кейсів, моделювали різноманітні сценарії і клінічні ситуації. Кожен отримав можливість спробувати себе, як у ролі потерпілого, так і рятувальника, вчилися швидко, рішуче та ефективно реагувати на критичні ситуації, такі як серцевий напад, алергічні реакції, травми. Отримані під час 9 тренінгів навички не тільки допоможуть майбутнім лікарям у їхній самостійній роботі, але й у повсякденному житті, зважаючи на виклики сьогодення.

Днями ректор НМУ імені О.О. Богомольця Юрій Кучин спільно з деканкою медичного факультету №3 Оксаною Виговською вручили сертифікати першим випускникам програми – студентам 4-6 курсів медичних факультетів №2, №3 та одному лікарю-інтерну. Ректор висловив вдячність тренерам за якісну підготовку майбутніх лікарів у межах програми і вручив їм подяки.

«Знання з невідкладних станів у дорослих і дітей є критичними з погляду збереження життя і здоров’я. Медичні фахівці всіх спеціальностей мають володіти базовими прийомами надання медичної допомоги у невідкладних ситуаціях. Навчання за такою сертифікатною програмою у нашому Університеті є міцним підґрунтям в опануванні фахових навичок з надання медичної допомоги при станах, що вимагають негайного втручання. Це надважливо для подальшої медичної практики майбутніх лікарів», – зазначив професор Юрій Кучин.

Реалізували важливу комплексну сертифікатну програму на базі медичного факультету №3 за підтримки керівництва Університету. Освітня ініціатива матиме продовження.

За інформацією медичного факультету №3