ПЕРШИЙ ЕТАП МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

09.11.2021

30 жовтня відбувся в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця перший (університетський) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Вперше до цього заходу долучилося 84 студенти, серед яких були як першокурсники, так і старшокурсники. Кожен з них мав виконати в Google-формі тестові завдання та написати есей на одну із запропонованих тем.

Тестова частина змагання була оцінена комп’ютером автоматично. Есеї було передано на перевірку системою Unicheck, яка дала можливість виявити факти академічної недоброчесності в окремих роботах. Після цього твори було передано на сліпе рецензування.

Така система оцінювання була використана вперше з метою отримання неупереджених оцінок за кожною роботою. Обробка результатів, з огляду на велику кількість учасників, зайняла 10 днів.

Незаперечним лідером конкурсу стала першокурсниця Зотова Софія, якій вдалося набрати найвищі бали як за тестові завдання, так і за есей.

Призові місця посіли такі студенти:

ІІ місце:

Гречанюк Владислава (І курс)

Мамєдова Фатіма (І курс)

ІІІ місце:

Мєдвєдєва Марія (І курс);

Ніконенко Денис (І курс);

Герасименко Катерина (І курс).

Кожен з цих учасників набрав понад 61 бал сумарно за тести та есеї.

Ми щиро дякуємо всім учасникам першого (університетського) етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Ви всі молодці! Запрошуємо вас до участі в цьому заході наступного року. Сподіваємось, ви зможете продемонструвати блискучі результати.

 

Кафедра мовної підготовки