Першокурсниця НМУ асистувала професору під час хірургічної операції

05.12.2023

Переможниця благодійного аукціону у підтримку Збройних Сил України, яка виграла лот від медичного факультету № 1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця асистувала під час хірургічного втручання завідувачу кафедри хірургії №2, професору Ігорю Колосовичу. Операцію проведено на основній клінічній базі кафедри у Київській міській клінічній лікарні №17.

Студентка 1 курсу медичного факультету №2 Неоніла Момот асистувала на операції з видалення пілонідальної кісти куприка професору Ігорю Колосовичу та доценту Ігорю Черепенку. Попри відсутність попередньої підготовки, адже дівчина вступила до НМУ одразу після закінчення школи, та фахових знань, вона виявила надзвичайну зацікавленість у питаннях загальної хірургії.

Також для студентки НМУ організували пізнавальну екскурсію лікарнею. Неоніла відвідала відділення політравми, нейрохірургії та торакальної хірургії, де ознайомилася з роботою медичного персоналу.

Майбутня лікарка була присутня і при видаленні металевого уламка у пацієнта, що виконувалося під контролем рентгенапарата з рухомим електронно-оптичним перетворювачем. А наприкінці сповненого подіями дня, що подарував їй незабутні враження та цінний практичний досвід, Неоніла Момот отримала в подарунок з рук професора Ігоря Колосовича монографію «Гострий панкреатит: сучасні аспекти діагностики та лікування».

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри хірургії №2