Переможниця благодійного аукціону опановувала метод біомікроскопії ока

15.01.2024

Переможниця масштабного благодійного аукціону, що нещодавно відбувся у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця, змогла реалізувати одну зі своїх мрій. Єлизавета Харишук взяла участь у екскурсії офтальмологічною клінікою та провела інструментальне дослідження структур органа зору – біомікроскопію.

Нагадаємо, що метою благодійного аукціону став збір коштів на купівлю розвідувального дрона для 11-го окремого батальйону спеціального призначення. Серед крутих лотів наданих для аукціону був і лот від Інституту післядипломної освіти НМУ «Ознайомчо-пізнавальна екскурсія офтальмологічною клінікою «Оchi-clinic» від завідувача кафедри офтальмології та оптометрії післядипломної освіти, професора Сергія Рикова». Лот виборола студентка 3-го курсу нашого Університету Єлизавета Харишук.

Нещодавно професор разом із медичною директоркою офтальмологічної клініки «Ochi-clinic» Тетяною Жмурик провели для майбутньої лікарки ознайомчо-пізнавальну екскурсію закладом. Єлизавета ознайомилася з технологіями сучасної діагностики офтальмологічної патології та зуміла опанувати один з найдостовірніших методів діагностики в офтальмології, що поступається лише когерентній томографії. Зокрема, виконала біомікроскопію переднього відрізка ока у 5 осіб.

Нагадаємо, що Профком студентів НМУ, Студентська рада Університету та факультетів, Студентське наукове товариство імені О.А. Киселя, адміністрація та колектив НМУ впродовж кількох місяців організували потужні благодійні заходи, аби зібрати кошти на купівлю розвідувального дрона для батальйону, у якому служить наш студент Дмитро Стахов. А завдяки підтримці керівництва Університету вдалося придбати ще один супернеобхідний апарат для військових. Відтак військовим передали 2 дрони Mavic.

Реалізація благодійного проєкту на підтримку Збройних Сил України в нашому Університеті триває. Наближаємо перемогу разом!

Пресцентр НМУ