Педіатриня зі США поділилася професійним досвідом зі студентам НМУ

13.02.2024

Під час вже другого візиту до України лікарка-педіатриня Акронської дитячої лікарні, що у штаті Огайо, Олена Пал-Вал провела едукаційні лекції для студентів медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Лекторка зі Сполучених Штатів Америки розповіла про найсвіжіші дослідження у педіатрії та наголосила на важливості адаптації світових стандартів до української медичної практики.

Теми, які озвучила Олена Пал-Вал під час лекцій, стосувалися алергічного риніту та бронхіальної астми, діагностики педіатричного пацієнта. Багато говорили про відмінності у підходах до діагностики та лікування захворювань у США та Україні. Порівнявши американські та українські протоколи, студенти краще зрозуміли, як удосконалювати практику відповідно до сучасних викликів і міжнародного досвіду. Спікерка детально розглянула з майбутніми педіатрами різноманітні аспекти алергічного риніту та бронхіальної астми, відзначивши зростання їх поширеності та вплив на якість життя дітей у світі загалом. Під час лекції студенти ознайомилися з новими препаратами та методиками лікування, широким спектром можливостей, спрямованими на ефективний контроль алергічних захворювань.

Лекція, присвячена атиповій хворобі Кавасакі, супроводжувалася оглядом симптомів, методів діагностики та лікування цієї патології. Звертаючи увагу на ключові відмінності у підходах до проблеми в США та Україні, Олена Пал-Вал зазначила про важливість своєчасної діагностики та лікування цього рідкісного, але серйозного захворювання, яке впливає на судини, для запобігання ускладнень і поліпшення прогнозу пацієнтів.

У НМУ велику увагу приділяють різноплановій підготовці майбутніх лікарів. Студенти оволодівають основною програмою, але разом із тим активно долучаються до додаткових занять і заходів за участю вітчизняних і закордонних медичних експертів. Освітні заходи із залученням закордонних лекторів мають високий запит серед студентів, оскільки допомагають майбутнім лікарям розширити професійний кругозір і удосконалювати практичні навички.

За інформацією медичного факультету №3