ПАЦІЄНТСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ ПІДТРИМАЛИ ПЛАНИ НМУ ЩОДО СТВОРЕННЯ УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ КЛІНІКИ

30.07.2015

29 липня 2015 року Національний медичний університет імені О.О.Богомольця та Всеукраїнська спілка захисту прав пацієнтів «Здоров’я нації», що об’єднує 18 громадських організацій, підписали меморандум про основні принципи залучення громадськості до розвитку системи університетських клінік.

Захід відбувся у відреставрованій аудиторії Патанатомічного корпусу, яка в ХІХ столітті належала університетській клініці медичного факультету Університету Св. Володимира. Пізніше на його базі був створений Національний медичний університет імені О. О. Богомольця.

Сторони домовилися організувати громадський моніторинг за діяльністю університетської клініки з боку пацієнтських організацій, у тому числі за фінансовою та господарською діяльністю, умовами надання медичної допомоги, рівнем кваліфікації лікарів.

«Модель університетських клінік, яка історично працювала у нашій країні майже сторіччя і яка вже більш ніж 150 років працює на Заході дозволяє оптимально поєднувати медичну допомогу, медичну освіту і медичну науку. І таке поєднання певним чином дозволяє заощаджувати гроші», зазначила ректор НМУ імені О.О.Богомольця Катерина Амосова.

«Університетська клініка – це концентрація ресурсів на одній території. А лікування в ній для пацієнтів має мінімальні ризики, оскільки в трикутнику «пацієнт-студент-викладач» фаховий практикуючий лікар-викладач завжди поруч. На мою думку, університетська клініка має бути взірцем відношення до пацієнта та через неї має прийти світло в медичну науку», – наголосила голова Спілки громадських організацій «Всеукраїнська авіація захисту прав пацієнтів «Здоров’я нації» Валентина Очеретенко.

Серед напрямків співпраці було виділено, зокрема, інформування пацієнтів щодо переваг лікування в університетських клініках та поширення досвіду задля створення в Україні цілої мережі університетських клінік.

Меморандум відкритий для підписання іншими учасниками – представниками громадських організації.

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця