НОВИЙ СКЛАД РАДИ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ МОЗ УКРАЇНИ

18.02.2016

Під час розширеного засідання Вченої медичної ради Міністерства охорони здоров'я України 16 лютого 2016 року було представлено новий склад Ради молодих вчених МОЗ України, який був затверджений наказом МОЗ України №734 від 9 листопада 2015 р.

Рада молодих вчених при МОЗ України працює як дорадчий орган Міністерства охорони здоров'я України відповідно до Положення про МОЗ України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267 та Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», з метою обговорення найважливіших управлінських рішень щодо реформування та розвитку медичної науки, підвищення якості наукових досліджень, інтеграції освітніх і наукових процесів, що здійснюються у вищих навчальних закладах та науково-дослідних установах МОЗ України.
На установчому поточному засіданні Ради молодих вчених МОЗ України у демократичний та відкритий спосіб було обрано склад керівних органів та узгоджено відповідальних за окремі напрямки розвитку та співпраці.

Зокрема, Головою Ради обрано к.мед.н. Наталію Куфтеріну (Харківський національний медичний університет), заступниками – к.мед.н. Богдана Божука (Національний медичний університет імені О.О. Богомольця) та Володимира Новошицького (Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика); секретарем обрано Станіслава Ставицького (Українська медична стоматологічна академія).

Також Радою було затверджено оперативний План роботи поточного року, визначено основні напрями діяльності, секції за напрямами роботи, узгоджено поточні організаційні питання. Молоді вчені з числа делегатів також взяли на себе зобов’язання щодо опанування досвіду та комунікації з науковими молодіжними організаціями у НАМН та НАН України, МОН України.

Зауважимо, що обраний новий вектор та формат співпраці виборних дорадчих органів передбачає ширше залучення громадськості та створення умов прозорості і підвищення мотивації науковців усіх рівнів.

 

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця