НМУ ВІДКРИВАЄ ДВЕРІ ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ 2019

25.02.2019

22 лютого 2019 року в НМУ імені О.О.Богомольця відбувся перший із запланованих в Університеті День відкритих дверей. Ця подія стала своєрідним стартом нової вступної кампанії в Університеті. Приймальна комісія за безпосереднього керівництва Заступника Голови Приймальної комісії проректора О.М. Науменка розробила презентації, роздатковий матеріал для майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків. На зустрічі з керівництвом закладу були присутні майбутні абітурієнти з різних регіонів України – це кияни та представники Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Одеської, Черкаської та Чернігівської областей.

Під час спілкування з нашими гостями стало зрозуміло, що переважна більшість із них (майже 90%) уже визначилася з вибором свого майбутнього фаху на користь медицини і віддає перевагу навчанню саме у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця. У свою чергу декани у виступах намагалися показати переваги навчання на факультетах, які вони представляють. У той же час всі як один наголошували на тому, що навчання в медичному вузі – це серйозне випробування для молодої людини. Для того, щоб стати справжнім фахівцем, необхідно пройти довгий і відповідальний шлях від першокурсника до лікаря-спеціаліста. Для цього в Університеті створено всі умови: є необхідна матеріальна база, працюють професійні викладачі, відомі науковці та лікарі.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Максим Тарасенко доповів присутнім про особливості Правил прийому до Університету в цьому році, а згодом відповів на численні запитання.

Серед присутніх майбутніх абітурієнтів (265 осіб) було проведено анонімне анкетування з метою подальшого планування набору студентів та раціонального використання можливостей безперебійної та результативної роботи всіх підрозділів Приймальної комісії.  Проаналізувавши попередньо результати анкетування, було отримано наступні результати: майже 10% опитаних мають середню медичну освіту, більше 90% вільно володіють англійською мовою, 24% знають основи програмування, а 58% мають достатній рівень комп’ютерної грамотності. Майже 57% присутніх зупинили свій вибір на НМУ імені О.О. Богомольця через високий престиж вузу, а близько 39% – зважаючи на широкий вибір напрямів підготовки в нашому Університеті. Цікавою є інформація про вибір майбутньої спеціальності: майже 70% бажають навчатися за спеціальністю «медицина» і близько 20% – “стоматологія”. Не може не вселяти оптимізму той факт, що майже 94% присутніх на заході абітурієнтів вибрали для проходження зовнішнього незалежного оцінювання саме ті предмети, які є в переліку вступних в нашому Університеті.

Наступний День відкритих дверей відбудеться 29 березня о 16 годині.

Чекаємо всіх бажаючих вступити до НМУ імені О.О. Богомольця!

Приймальна комісія

Редакція газети «Медичні кадри»