НМУ та Державна кримінально-виконавча служба підписали меморандум про співпрацю

18.09.2023

14-15 вересня в Міністерстві юстиції відбувся III Всеукраїнський форум пенітенціарних психологів, який об’єднав провідних експертів та науково-педагогічних працівників з усієї України. Національний медичний університет імені О.О. Богомольця на заході представили перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, співробітники кафедри загальної і медичної психології НМУ на чолі із завідувачем, професором Михайлом Матяшем. В рамках заходу підписано меморандум про співпрацю між нашим Університетом і Державною кримінально-виконавчою службою України.

Метою форуму, що став містком між експертами в галузі психології та практичними працівниками, стало сприяння зростанню професійної компетентності психологів. У рамках форуму учасники обговорювали проблематику галузі, презентували власні наукові розробки у сфері психології. Зокрема, завідувач кафедри загальної і медичної психології НМУ, професор Михайло Матяш представив свою роботу «Заради майбутнього: шлях від безпорадності до свободи». Доцент кафедри Віталій Луньов присвятив доповідь темі «Нейроперсонологічна діагностика», а викладачка кафедри, кандидатка педагогічних наук Лілія Прудка – темі «Вивчення проявів психоемоційного та професійного вигорання психологів».

Що важливо, під час роботи форуму був підписаний меморандум про співпрацю між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Державною кримінально-виконавчою служби України. В контексті домовленостей буде налагоджена співпраця з кафедрою загальної і медичної психології Університету з метою профільного навчання і підвищення рівня професійної компетентності персоналу соціально-психологічної служби.

Так, зростання рівня професійної компетентності психологів сприятиме підвищенню ефективності та якості надання психологічної допомоги та підтримки, забезпечить більшу швидкість прийняття рішень і вирішення актуальних проблемних питань засуджених та осіб, взятих під варту, а також надання їм необхідних послуг та застосовування необхідних інтервенцій для зміни їх поведінки.

 Пресцентр за інформацією Державної кримінально-виконавчої служби України