НМУ отримав гуманітарну допомогу від американських партнерів

30.05.2023

Днями Національний медичний університет імені О.О. Богомольця отримав гуманітарну допомогу від американських партнерів. Дякуємо благодійному фонду “Brother’s Brother Foundation” і клініці “Allegheny General Hospital” у США за передане медичне обладнання та розхідні матеріали для роботи Університетської клініки та клінічних баз кафедр.

БФ “Brother’s Brother Foundation” був заснований ще у 1958 році, а його діяльність сьогодні направлена на регулярні відправлення допомоги та програмну роботу в рамках 4-х напрямків проєкту H.I.D.E.: охорона здоров’я, інфраструктура, реагування на стихійні лиха й освіта (Healthcare, Infrastructure, Disaster Response, Education).

Allegheny Health Network (Пітсбург, Пенсильванія) надає допомогу пацієнтам у більш ніж 250 закладах охорони здоров’я, тут працює близько 21 000 осіб. У складі функціонують академічна лікарня та центр трансплантології, дослідницький інститут онкологічних клінік, хірургічні центри, амбулаторні клініки, пункти первинної медико-санітарної допомоги та центр STAR, що забезпечує симуляційне навчання лікарів, медичних працівників та інших фахівців.

У гуманітарному вантажі – розхідні медичні матеріали, лапароскопічні інструменти, хірургічні халати, дитяче харчування та інжектор для КТ-апарату, що знаходиться в Університетській клініці НМУ.

Пресцентр НМУ