НМУ імені О. О. Богомольця вітає всіх причетних із Днем волонтера!

05.12.2022

Волонтерство стало важливою ознакою сучасної української нації. Від Революції Гідності і до сьогодні волонтери творять своїми руками безліч перемог: великих і маленьких. Стають надійним тилом у захисті України та її державності. Кожен із нас бодай раз брав участь у волонтерських ініціативах чи донатив на ЗСУ, тому це свято – кожного українця. У запеклій боротьбі з агресором адміністрація, співробітники та студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця здійснюють свою надажливу місію.

Гуманітарний штаб НМУ від початку великої війни працює на повну потужність, наші медики-волонтери постійно здійснюють поїздки в зону бойових дій, колектив і студенти беруть участь в організації зборів, логістики речей і медикаментів тим, хто потребує, долучаються волонтерами до різних медичних установ.

З початку березня 2022 року, одразу після деокупації Київщини, співробітники НМУ, члени Гуманітарного хабу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, почали організовувати волонтерські виїзди до Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Макарова, Бородянки, Іванкова, де мешканці потребували гуманітарної та кваліфікованої медичної допомоги. Більше 45 тон допомоги в той нелегкий час роздали жителям області, а медки провели сотні прийомів.

Наразі команда НМУ продовжує здійснювати волонтерські поїздки на схід і південь України, у міста та села, що постраждали від повномасштабного вторгнення рашистів, та допомагають тисячам людей. Вони відвідують найнебезпечніші прифронтові райони – ті населені пункти, де ще не було жодних медичних делегацій, жодної підтримки населення. Вони допомагають і вселяють віру.

Дякуємо всім, хто долучається до благодійних ініціатив! Внесок кожного з нас – це маленький крок до Перемоги!